Dag: 17. april 2024

Peter Paul Rubens (1577–1640). Oljemaleri i monokrom (grisaille) på lerret, 47 x 34 cm, Galleria Palatina i Palazzo Pitti, Firenze. De tre gratier har vært et yndet motiv for kunstnere helt fra antikkens dager. De ble i gresk-romersk mytologi regnet som gudinner for skjønnhet, ynde og glede, og dertil personifikasjoner av diktekunsten og bildende kunst.

Les Mer...

I udkastet til EU’s nye femårsplan er klima slet ikke nævnt. Nu står krig og sikkerhed øverst på listen, sammen med migration og konkurrenceevne. EU er ved at sakke bagud på verdensmarkedet. Der er tale om en radikal kursændring. Da den forrige femårsplan blev vedtaget i 2019, handlede det om det grønne skifte. Nye love […]

Les Mer...

Kommentatorer skitserer allerede planer for et nyt Børsen, der skal være endnu flottere end det, der brændte ned. Men det vigtigste er tabt for altid: 400 års historie kan ikke rekonstrueres.

Det er derfor, vi oplever en brand som Børsen som så katastrofal: Det er, som om noget falder ud af vores kollektive hukommelse og efterlader et stort hul.

Les Mer...