Dag: 16. april 2024

Peder Severin Krøyer (1851–1909). Olje på lerret, 254 x 409 cm, evakuert fra biblioteket i Børsen, København. Børsen ble reist i årene 1619–40, med senere påbygninger i 1745 og 1857. I skrivende stund er Børsen i brann, og skadene skal være omfattende. Spiret er totalskadet.

Les Mer...

Elica Le Bon fortæller regimets cheerleadere, at det er deres had til Israel og jøder, der trækker os ind i en krig, vi ikke har bedt om. – Hvor var I, da iranske kvinder blev dræbt for ikke at bære hijab? Hvor var I, da de lynchede iranske mænd fra kraner, fordi de protesterede?? En […]

Les Mer...

Europa er ved at blive et surrealistisk sted. Under en konservativ konference i Bruxelles, hvor Nigel Farage og Suella Braverman skulle tale, dukker politiet pludselig op med en besked fra borgmesteren om, at konferencen er lukket af sikkerhedsmæssige årsager. Det samme skete i Schweiz, da Martin Sellner skulle tale. Det lader til, at man har […]

Les Mer...

Efter pres fra regeringspartierne vedtog Folketinget i december 2023 en lov, der bl.a. forbyder afbrænding af Koranen. Min kommentar var, at de danske myndigheder med denne lov formelt har accepteret, at danskerne får status som dhimmier under muslimsk overherredømme. Fra nu af vil muslimske trusler og islamisk religiøs lov, sharia, bestemme, hvad danskerne kan gøre […]

Les Mer...

Martha Argerich er solist med Stockholm-filharmonien under ledelse av Jurij Temirkanov i Maurice Ravels (1875-1937) Klaverkonsert i G-dur fra 1931. (Lar seg bare spille fra YouTube).

Les Mer...

Den 13. april udførte Iran for første gang et direkte angreb på Israel. Lige så historisk er det, at dele af Mellemøstens luftrum blev lukket ned for at give Israel kontrol over det i en fælles kamp mod Irans galskab. De sunnimuslimske lande i Mellemøsten valgte at stole på IDF i stedet for Iran.

Les Mer...

Ligesom Notre Dame faldt Børsens spir tirsdag morgen. Det er en katastrofe af historiske dimensioner, ikke bare for København, men også for Danmark. Branden er uforklarlig.

Les Mer...

Den normalt troværdige avis, The Jerusalem Post, kunne i søndags – med Reuters som kilde –rapportere, at Iran informerede Tyrkiet forud for sit planlagte drone- og missilangreb på Israel. Ifølge en tyrkisk diplomatisk kilde lod USA Iran forstå, at den iranske operation skulle holde sig ”inden for visse grænser”. Biden-administrationen må altså have kendt til de iranske hensigter.

Les Mer...