Kommentar

Da jeg var ung og dummere end i dag, var jeg bl.a. tiltrukket af venstrefløjen, fordi det var her, man havde de bedste fester, kunne møde de friskeste piger og få et godt grin. Satire var et venstrefløjsfænomen, mens de statsbærende partier, deres medier og præster – om de var borgerlige eller socialdemokratiske – prædikede moral og økonomisk ansvarlighed, og det var slet ikke sjovt.
På venstrefløjen havde man Hans Scherfig – en af de morsomste stalinister, noget land har fostret – og teaterstykker som ”Gris på gaflen” og ”Teenagerlove”, hvis samfundsanalyse måske ikke imponerede, men i det mindste gav anledning til moro eller et velrettet spark i underlivet. Venstrefløjen ruskede op og fik folk til at tænke sig om. I dag får den dem til at falde i søvn af ren kedsomhed.
Venstrefløjen er blevet en munkeorden af humorforladte. Hvornår har man sidst hørt en vittighed fra den kulturbærende elite, der ikke har andet på programmet end klima, racisme, krig og kvindernes frygtelige liv?
Engang var kvinder nogle, man kunne være heldig at møde til en fest. I dag er det bedst at flygte, hvis man skulle møde en af frygt for at blive udsat for en vækkelsesprædiken. (Der er dog visse undtagelser, som jeg skal undlade at nævne i denne forbindelse.)
Klima, racisme og krig er ikke morsomme, men kun egnet til at skabe mismod i befolkningen, og det tror venstrefløjens teoretikere er nok til at skaffe dem evigt herredømme.
Men af mangel på rigtig humor er venstrefløjens talsmænd gået over til ufrivillig komik.
Foregangskvinden er Greta Thunberg, som har berettet, at hun kan se CO2, hvilket må kaldes en bedrift i betragtning af, at den kun udgør 0,04 pct. af atmosfærens indhold og i øvrigt er usynlig. Denne fortjeneste har skaffet hende plads som en af venstrefløjens mest feterede anførere.
For ikke at stå tilbage for den svenske ungmø, er repræsentanter for venstrefløjen begyndt at forklare alt med ”klimaet”. Senest har studieværten Sunny Hostin fra ABC fortalt sine seere, at såvel gårsdagens solformørkelse som sidste uges jordskælv i New Jersey skyldtes klimaet.
Og da Donald Trump er ansvarlig for at have ødelagt klimaet, er det ham, der står bag de seneste tildragelser.
Det kan ende med, at amerikanerne stemmer på ham, fordi hans magt ikke står tilbage for Guds, og at det derfor er bedst at holde sig gode venner med ham.
ANNONSE

Mest læst

Donald Trump er manden

Bidens store bagslag