Kopierede/fra hoften

Når USA’s demokrater skal forklare årsagerne til et problem, peger de som regel enten på ”racisme” eller ”klimaet” – hvis vi ser bort fra Satans yngel i skikkelse af Donald Trump. Og ganske rigtigt kunne den demokratiske senatskandidat fra New Jersey, Christina Amira Khalil, ikke modstå fristelsen til at give klimaet skylden for fredagens jordskælv, som blev følt i 14 af landets nordøstlige stater. Jordskælvet, der målte 4,8 på Richter-skalaen, havde sit epicenter i New Jersey, så hvad var mere nærliggende for en af statens demokratiske politikere end at score nogle point på klima-skalaen?
De nationale medier, der for de flestes vedkommende har base i New York City, hvor man også mærkede jorden ryste, har behandlet jordskælvet som en større katastrofe, selvom ingen er kommet til skade, og ingen bygninger, så vidt det foreløbigt er rapporteret, er styrtet sammen.
Blandt de mest grinagtige reaktioner var Wolf Blitzers på CNN. Nu skal vi vise levende optagelser af jordskælvet, meddelte han, hvorefter CNN rullede en film, der viste, at der ikke var noget at se.
Har man i en årrække boet i Californien, vil man uvægerligt have oplevet et eller flere jordskælv af samme styrke som det i New Jersey. Det er noget, man må vænne sig til, og indtil videre har ingen fundet på at give klimaet skylden, da alle ved, at jordskælv forårsages af forskydninger i brudlinjer (fault lines) nede i jorden. Men USA er blevet dummere med årene, og demokraterne har fundet ud af, at de kan bilde deres vælgere hvad som helst ind.
Redaktøren for det satiriske medie, Babylon Bee, Kyle Mann, ærgrer sig over, at hans publikation ikke kom først med nyheden om, at jordskælvet skyldtes klimaforandringerne.
Det burde imidlertid være en smal sag for en journalist at være først med det sidste, da man i disse tider næppe kan pege på et problem eller en tildragelse, der ikke skyldes menneskelig udledning af CO2 – altså bortset fra racisme og Donald Trump.
ANNONSE

Mest læst

Donald Trump er manden

Bidens store bagslag