Nyt

Hamas har brudt våbenhvileaftalen, som krævede frigivelse af gidslerne, og ønsker nu en permanent våbenhvile og israelsk tilbagetrækning fra Gaza, hvilket er helt udelukket. Israel hjemkaldte derfor delegationen fra Qatar.

Den havde været der i otte dage. Der var grund til at tro, at Sikkerhedsrådets resolution i mandags ville bidrage til at gøre Hamas mere medgørlig. I stedet skete det modsatte.

Hamas sagde mandag aften, at de havde informeret mæglerne om, at de ville holde fast i deres oprindelige krav om en permanent våbenhvile, tilbagetrækning af israelske tropper fra Gaza, tilbagevenden af fordrevne palæstinensere og en “reel” udveksling af “fanger” – krav, som Israel gentagne gange har afvist som illusoriske.

Israel konkluderede, at der “ikke var nogen at tale med på den anden side” og tilbagekaldte sine embedsmænd:

“Der er ingen at tale med på den anden side, og det israelske forhandlingsteam har intet at gøre i Qatar,” blev kilden citeret for at sige.

Hamas spillede nu lige i hænderne på Israel, som var irriteret over, at USA ikke nedlagde veto mod dem i Sikkerhedsrådet. Nu viste Hamas, at de ikke er til at stole på, og det kan kun gavne Israel, som bare venter på at komme ind i Rafah.

USA ville have israelerne til at komme til Washington for at fortælle dem, hvordan de skulle komme ind i Rafah. Men da USA ikke nedlagde veto, følte Netanyahu sig tydeligvis fritaget og kører nu sit eget løb.

ANNONSE

 

https://www.timesofisrael.com/blaming-un-vote-israel-pulls-negotiators-from-qatar-after-hamas-rejects-truce-deal/?utm_source=article_hpsidebar&utm_medium=desktop_site&utm_campaign=liveblog_entry

 

ANNONSE

Mest læst

Donald Trump er manden