Nyt

Den israelske premierminister Benjamin Netanyahu. Foto: Ronen Zvulun/Pool Foto via AP

Den israelske premierminister Benjamin Netanyahu siger, at kampene i Gaza vil fortsætte, og at en landoperation i Rafah vil finde sted uanset en aftale om frigivelse af gidsler.

Der har været et stort pres på Israel for ikke at gå ind i byen Rafah i Gaza-striben. Det frygtes, at de mange civile, der opholder sig her, vil blive ofre for krigshandlinger.

Men den israelske premierminister Benjamin Netanyahus udtalelse er helt klar, en aktion mod Rafah vil finde sted, uanset hvad der bliver sagt i andre lande.

Det skriver NTB-Reuters om sagen.

Han mener, at denne operation er helt afgørende for udfaldet af krigen, en krig Israel nu fører for at stoppe terrorgruppen Hamas én gang for alle.

Israelerne ønsker ikke længere en nabo, der konstant arbejder på at udslette nationen Israel og konstant udfører nye terrorangreb, raketangreb osv. Derfor giver de ikke op, før dette mål er nået.

– De, der siger, at vi ikke bør operere i Rafah, beder os om at tabe krigen, sagde Netanyahu, da han holdt en tale i lørdags.

Han mener, at planen om at komme ind i Rafah ikke er påvirket af resultatet af forhandlingerne om de israelske gidsler, og om de kan løslades.

– Selv hvis vi opnår det, vil vi gå ind i Rafah, sagde han, da han talte på israelsk tv i lørdags.

Se også Documents sag nedenfor, om Israels planer for offensiven mod Rafah.

Ifølge Netanyahu er Hamas’ krav i forhandlingerne om en våbenhvile “vrangforestillinger”, og ikke noget, han vil lade bestemme, hvordan de israelske styrker vil agere i fremtiden.

Premierministeren beskriver Israels militæroffensiv som succesfuld indtil videre og siger, at der allerede er opnået meget.

– Vores militære pres virker, vi er nået til områder i Gaza, som fjenden aldrig havde forestillet sig, sagde den israelske premierminister.

Internationalt pres

En lang række af Israels allierede har advaret landet mod at udføre en landoperation i Rafah, herunder USA.

EU’s udenrigschef Josep Borrell har opfordret den israelske regering til ikke at iværksætte en militær operation i Rafah, der “kan forværre en allerede katastrofal humanitær situation”.

– Situationen, der udvikler sig i Rafah, vil være meget farlig for hele regionen, sagde Qatars premierminister Mohammed bin Abdulrahman al-Thani tidligere på dagen.

De, der beder Israel om at stoppe sine militære operationer mod Hamas, har for det meste det til fælles, at de ikke har nogen konkrete forslag til, hvad Israel skulle gøre i stedet for, for at slippe af med denne terrorgruppe, som dybt og helligt lovede at fortsætte sine angreb mod civile og militære israelere i fremtiden.

ANNONSE

I praksis vil det give Hamas pusterum til at samle styrker til nye terrorangreb, formentlig med fornyet støtte fra Iran. Så det vil Israel ikke gå med til.

Med hensyn til situationen for befolkningen i Rafah har Netanyahu udtalt, at der er “masser af plads” til at evakuere civile fra byen.

Læs også:

Netanyahu vil ha fullført bakkeinvasjonen av Rafah innen 10. mars

Bestil fra Document i dag:

Køb Jean Amérys bog!

Husk at støtte Dokument:

ANNONSE

Mest læst

En historisk fodnote

Farvel USA