Nyt

IDF siger, at branden i Rafah i søndags, hvor 45 angiveligt døde, ikke var deres skyld. Den var et godt stykke væk fra, hvor de bombede. Branden må have været forårsaget af noget brandfarligt, som Hamas havde oplagret.

Israels forsvarsstyrker sagde tirsdag, at et skjult våbenlager kan have været den egentlige årsag til en dødelig brand i Rafah i det sydlige Gaza, og at et luftangreb rettet mod et tilstødende område havde brugt lille ammunition, som ikke ville have antændt en sådan brand af sig selv.

Militæret mistænker, at ammunitionen eller et andet brændbart stof, som de ikke kendte til, forårsagede en sekundær eksplosion og en brand, der spredte sig i et kompleks med fordrevne Gaza-indbyggere i Rafah og dræbte dusinvis af civile palæstinensere, efter et luftangreb rettet mod to terrorister fra Hamas i området.

Angrebet og dødsfaldene førte til en bølge af international fordømmelse, hvor palæstinensere og mange arabiske lande kaldte det en “massakre”. FN’s Sikkerhedsråd skulle indkalde til et hastemøde senere tirsdag om hændelsen, som premierminister Benjamin Netanyahu har sagt var en “tragisk ulykke”.
Pentagon så ud til at være enig i IDF’s version af begivenhederne og var enig med IDF i, at deres operation var begrænset.

“Lige nu er vores vurdering, at det, der sker i Rafah, det, som det israelske militær gør, er begrænset i omfang,” sagde Sabrina Singh, talskvinde for det amerikanske forsvar, på en pressekonference tirsdag.

Mindst 45 mennesker blev dræbt i angrebet på en teltlejr for internt fordrevne i Rafah søndag. Angrebet førte til en voldsom brand, og de fleste af de døde var børn og kvinder, ifølge “sundhedsmyndighederne”  – læs Hamas – i Gazastriben.

Israels premierminister Benjamin Netanyahu har kaldt søndagens angreb for en tragisk fejltagelse, og det israelske militær (IDF) siger, at det er i gang med at undersøge sagen.

Tirsdag blev 21 palæstinensere dræbt og mange andre såret i nye angreb på en teltlejr vest for Rafah, oplyser de palæstinensiske sundhedsmyndigheder.

IDF siger, at det ikke har noget at gøre med tirsdagens angreb. Hamas forsøger at piske en stemning op mod Israel og en række lande, og mange medier følger beredvilligt op.

Hvis der er sandhed i IDF’s påstande, vil mødet i Sikkerhedsrådet tirsdag aften ikke blive en succes.

 

ANNONSE