Nyt

USA har fremlagt en resolution i Sikkerhedsrådet, der de beder Israel om ikke at drage styrkerne ind i Rafah, men hellere forhandle en våbenhvile. USA siger, at det ikke haster med at sætte resolutionen til afstemning, så længe forhandlingerne er i gang, men Israel frygter at blive fanget i et spil, der gør det politisk umuligt at komme videre, og at dette vil fratage dem sejren.

Den 11. marts begynder ramadan, og Israel vil gerne have en beslutning inden da. Hamas havde 24 bataljoner før krigen begyndte. 18 af dem er nu knust.

Rafah, på grænsen til Egypten, har været et smugler center for de store raketter, der ramte Tel Aviv. Det er politisk umuligt for Netanyahu at afslutte kamperne og lade denne trussel blive stående.

Biden-styret har to grunde til at foreslå en sådan resolution: Biden mister muslimerne i Michigan, og han vil gerne opnå en tilnærmelse mellem Saudi-Arabien og Israel.

Men samtidig står Biden-styret fast på, at en to-statsløsning skal være resultatet af krigen. Det er fuldstændig uacceptabelt for Israel, hvor kun 2 procent støtter en palæstinensisk stat.

Biden modtager stærk kritik for manglende realisme.

Richard Goldberg, a former NSC official during the Trump administration, told Fox News Digital, “The United States should be vetoing pro-Hamas resolutions, not proposing them. By putting forward a resolution calling for a ceasefire and opposing Israeli military action in Rafah, the White House is effectively pushing for Hamas to survive to massacre another day. This is a complete betrayal of U.S. interests and values.”

Richard Goldberg, en tidligere NSC-embedsmand under Trump-administrationen, sagde til Fox News Digital: “USA bør nedlægge veto mod pro-Hamas-resolutioner, ikke foreslå dem. Ved at fremme en resolution, der kræver en våbenhvile og modsætter sig en israelsk militæraktion i Rafah , presser Det Hvide Hus effektivt på for, at Hamas skal overleve og være i stand til at udføre flere massakrer engang i fremtiden. Dette er et fuldstændigt forræderi mod amerikanske interesser og værdier.”

Biden har givet efter for det humanitære pres, som medier og organisationer har hamret på lige siden invasionen begyndte, med fokus på befolkningens lidelser, uden at stille spørgsmålstegn ved Hamas’ ansvar.

ANNONSE

Biden har nu vedtaget det humanitære kort, og kravet om, at Israel skal kunne garantere sikkerheden for 1 million mennesker, umuliggør yderligere fremskridt. Israelerne ser det som et forræderi fra USA’s side.

Biden-regimets intentioner bliver tydelige, når en talsmand for State Department siger, at udfaldet af krigen skal være en palæstinensisk stat.

According to the State Department spokesperson, “The best way to achieve an enduring end to the crisis in Gaza that provides lasting peace and security for Israelis and Palestinians alike, is our strong commitment to the creation of a Palestinian state. As such, the United States continues to support the two-state solution and to oppose policies that endanger its viability or contradict our mutual interests and values.”

Ifølge talsmanden for udenrigsministeriet: “Den bedste måde at opnå en varig ende på krisen i Gaza, som giver varig fred og sikkerhed for både israelere og palæstinensere, er vores stærke forpligtelse til at skabe en palæstinensisk stat. Som sådan fortsætter USA med at støtte to-statsløsningen og modsætter sig en politik, der bringer dens levedygtighed i fare eller modsiger vores fælles interesser og værdier.”

Afstanden mellem Biden og Netanyahu er stor. Det gælder også i forhold til Qatar. Netanyahu talte i weekenden med præsidenterne for de store jødiske organisationer i USA. Han sagde, at Qatar har nøglen. Det er her Hamas-lederne bor med deres store formuer. De skal presses til at frigive gidslerne. Men i stedet holder de fast og håber at sikre sig en sejr i 12. time. De bruger gidslernes liv som et trumfkort. Det kan israelerne ikke lide.

Netanyahu added, “Qatar can press Hamas as no one else can. They host Hamas leaders. Hamas is dependent on them financially. I urge you to press Qatar to press Hamas because we want our hostages released. I hope that we can achieve a deal soon, to release more of our hostages. But deal or no deal, we have to finish the job to get total victory.”

Netanyahu tilføjede: “Qatar kan presse Hamas mere effektivt end nogen anden. De er vært for Hamas-ledere. Hamas afhænger af dem økonomisk. Jeg opfordrer jer til at presse Qatar til at presse Hamas, fordi vi ønsker, at vores gidsler løslades. Jeg håber, at vi kan nå en aftale snart , for at frigive flere af vores gidsler. Men en aftale eller ingen aftale: Vi skal afslutte jobbet og have en total sejr.”

 

https://www.foxnews.com/world/biden-to-go-to-un-security-council-to-force-temporary-cease-fire-on-israel-halt-rafah-offensive

 

https://www.document.no/2024/02/12/us-vise-nasjonal-sikkerhetsradgiver-ingen-tillit-til-israels-regjeringen/

 

ANNONSE