Nyt

Israels forsvarschef advarer om en eskalering af aktioner mod Hamas og rapporterer, at landstyrker er på vej sydpå ind i Gaza-striben.

Israel hævdede i morgentimerne søndag at have angrebet over 250 mål syd for Gaza-striben inden for de sidste 24 timer.

NTB-AFP beretter om sagen.

Ifølge øjenvidner var der hårde kampe mellem israelske landstyrker og Hamas-soldater i byen Khan Younis og langs vejen derfra til Rafah på grænsen til Egypten.

Trapper op

Mens krav om “våbenhvile” med terrorgruppen Hamas bliver formidlet fra nogle sider, meddelte Israels forsvarschef Herzi Halevi lørdag aften en eskalering af angrebene.

Israel har lovet sine borgere at knuse denne terrorgruppe og deres netværk én gang for alle efter det dyriske angreb mod Israel den 7. oktober. Nu er der meget fokus på at nå dette mål.

Fra israelsk side er det ikke ønskværdigt at lade Hamas slippe væk nu, så terroristerne igen kan samle kræfter til nye angreb mod Israel inden for kort tid.

Forsvarschef Herzi Halevi udtaler, at meget tyder på, at terroristerne er ved at bukke under, hvilket inspirerer til at øge presset på dem, for at få en beslutning om krigen:

– I de seneste dage har vi set terrorister overgive sig. Dette er et tegn på, at deres netværk bryder sammen, og et tegn på, at vi er nødt til at presse hårdere på, sagde han.

Den israelske premierminister Benjamin Netanyahu takkede på sin side USA for at have nedlagt veto mod en resolution fra Sikkerhedsrådet, der krævede en våbenhvile.

– Jeg sætter stor pris på den korrekte beslutning, som USA traf i FN’s Sikkerhedsråd. Derfor vil Israel fortsætte med sin retfærdige krig for at eliminere Hamas og nå resten af ​​krigens mål, sagde han.

De fleste eksperter er enige om, at den part i krigen, der nu ville være interesseret i en våbenhvile, er Hamas.

Gidselsituationen motiverer også Israel til at fortsætte presset, Hamas holder stadig et stort antal mennesker fanget. Nogle er dog blevet frigivet, læs artiklen nedenfor.

Læsogså:

Hamas: Frigir russiske gisler som en takk til Putin

Bestil fra dokumentudgiver:

Køb “The Anatomy of Stupidity” af Olavus Norvegicus her!

Bliv abonnent og få adgang til alle vores sager, så snart de er offentliggjort:

Husk at støtte Dokument:

ANNONSE

Mest læst

Donald Trump er manden

Bidens store bagslag