Tavle

En 38-årig kvinde blev arresteret i byen Arnhem i Holland den 23. marts, fordi hun annoncerede, at hun ville rive et eksemplar af Koranen i stykker. Det skriver NL Times.

Hun blev løsladt efter kort tid, men fik forbud mod at komme ind i bygningen. Det samme gælder Pegida-lederen Edwin Wagensveld, som blev udelukket i seks måneder af borgmesteren i Arnhem sidste torsdag. Som svar på meddelelsen om, at han ville brænde endnu et eksemplar af Koranen i byen, var en stor politistyrke på stedet. I sidste ende besluttede Wagensveld sig for ikke at komme, skriver NU.nl.

Borgmester Ahmed Marcouch, som er født i Marokko, frygtede en gentagelse af begivenhederne i januar, hvor en lignende handling fra Wagensveld førte til alvorlige optøjer. Ifølge kommunen var der også tegn på en terrortrussel. Wagensveld har meddelt, at han stadig har tænkt sig at vende tilbage til Arnhem i de kommende dage.

ANNONSE

Politiet forklarede, at kvinden, der blev anholdt, blev tilbageholdt på baggrund af den lokale regel om, at det er forbudt at “forårsage uorden gennem provokerende adfærd”.

Ellers var dagen i hovedstaden i den hollandske provins Gelderland rolig, ifølge NL Times.

ANNONSE