Kommentar

Carsten Jensen var engang en stærk retorisk debattør, men noget skete, og ønsket om at slå modstanderen i gulvet overmandede ham. Han falder for fristelsen til at drage de mest radikale konklusioner, som i spørgsmålet om koranafbrændinger. Danmark blev kendt som karikaturstridens land i 2005/06, men dagens afbrændinger er noget helt andet ifølge Jensen. Han ser nazisme overalt, men ikke islamisme.

Ved afbrænding af Koranen ligger en åbenlys opfordring til vold.

Jensen falder for de enkle sammenligninger. Fordi nazisterne brændte bøger, mener han, at dem der brænder Koranen står for det samme: Når de vinder frem med at brænde koraner, vil de ende med at udslette mennesker. Han forestiller sig deportationer fra Europa.

Den yderste højrefløj er ved at gøre sig klar, og hvis de vinder i Europa, som de har i Polen, Ungarn, Sverige, Finland og Italien, skal vi ikke være i tvivl. Så vil afbrænding af Koranen blive nationale samlingspunkter, og kontinentets godt 25 millioner muslimer bør forberede sig på en massiv udflytning.

Man kan sejle begge veje i Middelhavet, og de nye højreorienterede regimer vil sikkert gerne stille en flåde af synkeklare både til rådighed. Der er nok plads på bunden af Middelhavet.

Og ytringsfriheden? Det vil være det første børn lærer i skolen: ikke at læse, men hvordan man sætter ild til Koranen.

Det er ikke en ny Mohammad-krise, vi står over for.

Det er en krise for demokratiet, vi er midt i.

De, der brænder Koranen af, er nazismens efterfølgere.

Jeg hører det samme budskap fra venstreorienterede og tidligere liberalister: Det nye højre er ved at tage over, og demokratiet skal forsvares. Det er dem, der repræsenterer demokratiet. Det nye højre står udenfor. Det siges både implicit og eksplicit.

ANNONSE

Det er rigtigt, at demokratiet er i en krise, og Jensen har ingen svar. Han trivialiserer debatten.

De samme aviser, der modsætter sig et forbud mod at brænde koraner, er blevet talsmænd for krigspartiet og krigen mod Trumps USA. De har allerede givet djævelen en finger.

På hvilket grundlag vil de forsvare ytringsfriheden? Det smuldrer under deres fødder. Nato, EU og Demokraternes USA vil ikke forsvare dem, der brænder koranen. Danmark og Sverige vil stå uden støtte.

Derfor henviste Lars Løkke til Danmarks allierede og venner som argument for at indføre et forbud mod afbrænding foran ambassaderne. Vennerne forsvinder, når Danmark bliver kendt som landet, hvor man brænder koraner.

Carsten Jensen gør det let for sig selv. Rasmus Paludan og Danmark Patriotene Live er nemme at afvise. Det er sværere med Firozeeh Bazrafkhan og irakerne i Stockholm.

Firozeeh lavede en performance udenfor den iranske ambassade sidste lørdag, der har fået opmærksomhed udenfor landets grænser. Hendes rivning af sider fra Koranen var en protest mod præsteregimet, der er et religiøst diktatur baseret på Koranen. Det kan Jensen ikke ignorere, men derfor nævner han det ikke.

Danmarks ambassadør blev indkaldt til Irans udenrigsministerium. OIC vil have et forbud. Hvis nordiske regeringer efterkommer ønsket, vil det påvirke ytringsfriheden i landene. Muslimske lande truer med vold, og muslimer i vores lande bruger vold.

Jensen formår kunsten at sammenligne ayatollah Khomeinis fatwa mod Salman Rushdie med Rasmus Paludan, som har optrådt ikke-voldeligt og kun sagt “de skal ud”. Og han gør det uden at nævne den vigtigste faktor: Koranen/islam.

Det antyder, at Jensen er forblindet.

Da forfatteren Salman Rushdie udgav romanen “Sataniske vers”, opfordrede Irans ayatollah Khomeini til drab på ham i form af den såkaldte fatwa. Bogafbrænding er beslægtet med fatwaer.

Forfatterens værk skal ikke eksistere. Det næste skridt er nærliggende: Forfatteren skal heller ikke eksistere. Det starter med at brænde bøger. Og det ender med mord. Det viser utallige eksempler i historien, fra middelalderens religiøse forfølgelser til nazisternes udslettelseskampagner mod anderledes tænkende.

Paludan lever i dag under politibeskyttelse og kan ikke bevæge sig frit. Hvis han gør, trækker PET deres beskyttelse.

Hvem truer ham? Det vil Carsten ikke svare på. Hans holdning viser sig i hans beskrivelse af Kurt Westergaard.

Jeg synes, at Kurt Westergaards humorløse tegning af profeten med en bombe i turbanen reducerede islam til en morderisk religion, og jeg var imod det.

Jensen har ret til at mene, at islam ikke er en morderisk religion, men han har ikke ret til at censurere og sammenligne ikke-voldelige provokatører med nazister.

Hvis nogen implicit støtter voldsmænd, så er det Jensen.

Jeg vil aldrig glemme hans udtalelse efter 22. juli, let parafraseret.

-Breiviks udtalelser er ikke unik. Der kommer jævnligt lignende udtalelser fra Folketingets talerstol.

Jensen oplyser ikke samtalen. Han formørker den.

 

 

Købe hos Tales: Sådan døde Danmark        Købe hos Saxo: Sådan døde Danmark

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Købe hos Tales:: Frem for alt frihed festskrift til Lars Hedegaard

20130206_081741

 

Købe hos Tales: Ræven går derude, mor

Købe hos Saxo: Ræven går derude, mor

 

Købe: Verden var så rød, mor Erindringer 1942-1980

 

Købe: Frihedens væsen Fra Perikles til Hirsi Ali

 

Købe: Fragmenter af Danmarks historie 2020-2031

 

ANNONSE