Nyt

Tre havnearbejdere i Helsingborg er blevet sigtede, for at have medvirket til, at smugle store mængder kokain til  kriminelle bander i Sverige. Hele sagen bærer præg af klassiske mafiametoder.

Med hjælp fra havnearbejdere, skal store mængder kokain være smuglet ind i Sverige til kriminelle bander.

Samnytt skriver om sagen.

Tre personer er nu tiltalte. To angives at have svensk oprindelse, og én siges at have østeuropæisk oprindelse.

En af de tiltalte har været ansat i havnen i 30 år, og kender derfor formentlig godt til de fleste told procedurer og smuthuller i systemerne.

Den indsmuglede kokain siges at komme fra lande som Ecuador, Colombia og Brasilien, og har været gemt i containere. Det er lande, der er særligt berygtede for storstilet kokain produktion, og for deres kriminelle karteller, der sørger for, at kokain bliver distribueret rundt om i verden.

Skandinavien ser, i stigende grad, ud til at være destination for dele af denne trafik.

Det pågældende beslag involverer næsten 200 kilo kokain, med en anslået “gade-værdi” til 175 millioner SEK.

Indsmuglingen blev afsløret, da et af bandemedlemmerne blev registreret af et overvågningskamera, medens han var i færd med at bryde ind i en af ​​containerne, hvor den indsmuglede kokain befandt sig.

I forbindelse med sagen, er der også foretaget beslaglæggelser i Holland.

To personer, begge i 50’erne, er nu sigtede for medvirken til flere sager af narkotikahandel.

Derudover er en tredje mand, i 40’erne, sigtet for grov narkotikakriminalitet. Videre er han også sigtet for grove overtrædelser af våbenloven, efter at være blevet pågrebet med flere pistoler, lyddæmpere, en revolver, et oversavet haglgevær og tilhørende ammunition. Han antages at have forbindelse til kriminelle bandemedlemmer, der skulle være modtagere af den indsmuglede kokain.

ANNONSE

Kommunikationen mellem bandemedlemmerne foregik, ifølge anklageskriftet, via den krypterede kommunikationskanal SKY-ECC.

Alle de tiltalte nægter sig skyldige.

 

 

Supportdokument:

Gode ​​bøger fra Document! Bestil i dag:

Køb “Europas mærkelige død” her.

ANNONSE

Mest læst

Bidens store bagslag

Donald Trump er manden