Tavle

Tyske biskopper er bekymrede over påstået højreekstremisme og har eksplicit stillet sig imod partiet Alternativ for Tyskland (Alternative für Deutschland, AfD). Det oplyser den tyske internationale medieorganisation Deutsche Welle (DW).

Dette er et usædvanligt træk, da de normalt er tilbageholdende med at kommentere specifikke politiske partier.

Katolske biskopper, der mødes i byen Augsburg i denne uge, fordømte kraftigt fremkomsten af ​​etnisk nationalisme og påstået højreekstremisme i det tyske samfund.

“De højreekstremistiske partier og dem, der florerer i udkanten af ​​denne ideologi, kan derfor ikke være et sted for politisk aktivitet for kristne og er heller ikke valgbare”, siger biskopperne i en udtalelse.

På dette punkt henviste biskopperne eksplicit til partiet Alternativ for Tyskland (AfD). De hævder, at partiets overbevisning er “uforenelig med det kristne billede af Gud og menneskeheden”.

Udtalelsen er højst usædvanlig, fordi de katolske biskopper de seneste 25 år har været tilbageholdende med at give konkrete offentlige vurderinger af politiske partier.

Lederen af ​​bispekonferencen, biskop Georg Bätzing, forklarede, at de mere end 60 biskopper diskuterede længe om at komme med en udtalelse, men var enige om, at det var nødvendigt. Han gjorde også opmærksom på, at erklæringen var blevet vedtaget enstemmigt.

ANNONSE

De tager afstand fra, at Alternativ for Tyskland nu er “domineret af en nationalistisk holdning”.

Erklæringen fordømmer specifikt fjendtligheden over for flygtninge, migranter, muslimer og, den hævder, “i stigende grad” mod jøder.

Biskopperne tilkendegav, at de vil holde fuldtidsansatte i kirken og frivillige ansvarlige. “Dertil kommer, at udbredelsen af ​​højreekstremistiske slogans – som især omfatter racisme og antisemitisme – er uforenelig med fuldtids- eller frivillig tjeneste i Kirken.”

I begyndelsen af ​​december udsendte den protestantiske kirke i Tyskland også en erklæring om AfD, hvori de erklærede, at partiets holdning “på ingen måde er forenelig med den kristne tros principper”.

Jødiske og muslimske samfund har også udsendt advarsler mod partiet, hvilket indikerer, at der er en bred alliance mod AfD i Tyskland.

Alternativ for Tyskland har fået stigende opbakning blandt tyskere, der er bekymrede over øget voldskriminalitet i kølvandet på migrantbølgen.

ANNONSE