Nyt

Tyske sikkerhedsmyndigheder tager nu også skridt mod “antistatslige holdninger”: “Enhver, der håner staten, må forholde sig til en stærk stat,” meddelte Tysklands indenrigsminister Nancy Faeser (SPD) tirsdag.

Udtalelsen fra Faeser, der har det højeste ansvar for indenrigssikkerhed i Tyskland, kom, da hun i går annoncerede en ny pakke af tiltag mod højreekstremisme, som ministeren siger er den største ekstremisme-trussel mod landet. Faeser går i krig mod dem, hun kalder “vores åbne samfunds fjender”:

“I den yderste højrefløj vil vi vende hver sten”, fastslår hun.

Alle større medier i Tyskland, f.eks. Deutsche Welle (DW) dækkede Faesers pressekonference i tirsdags, hvor den føderale politichef Holger Münch og chefen for den indenlandske sikkerhedstjeneste, Bundesverfassungsschutz, Thomas Haldenwang, også var til stede.

Men den nye tyske netavis NIUS, hvor den tidligere Bild-redaktør Julian Reichelt er en af ​​de fremtrædende personer, er alene om at fremhæve indenrigsministerens advarsel til “enhver, der håner staten”. Til dette formål vil Faeser bruge både straffeloven og de hemmelige tjenester, skriver NIUS.

ANNONSE

Det problematiske ved denne udtalelse er, at det i et demokrati er naturligt tilladt at håne staten og dens institutioner, for eksempel den føderale regering.

Faeser fik straks svar på anklageskriftet i X, hvor nogle tyske journalister også udtrykte deres bekymring over plottet.

Offentliggørelsen af ​​tiltagspakken sker på en baggrund, hvor Alternative für Deutschland (AfD) massivt fremstilles som højreekstrem i offentligheden, hvor der har været demonstrationer i protest mod partiet, der længe har været det næststørste i meningsmålinger i Tyskland.

Blandt de nye tiltag nævner DW disse:

  • A new law to allow the monitoring of financial flows to extremist groups
  • A ban on far-right extremists from owning weapons
  • A ban on semi-automatic weapons
  • Easier dismissal of public servants who are shown to be on the far right
  • An early detection system for foreign-backed botnets that “attempt to manipulate the free formation of opinions”
  • The idea behind the measures is to choke the funding networks of far-right organizations.

Faeser vil også “sensibilisere” banksystemet, så de, der for eksempel giver penge til AfD, kan blive udsat for sikkerhedsmyndighedernes søgelys, skriver NIUS.

Faeser siger, at det handler om at “beskytte demokratiet”:

“Vi ønsker at bruge alle retsstatens instrumenter til at beskytte vores demokrati,” sagde Faeser i en erklæring. “Vi ønsker at bryde ekstreme højre netværk op og fjerne deres indkomststrømme og deres våben.”

DW nævner i den forbindelse AfD i samme åndedrag som kriminelle ekstremister:

Bortset fra fremkomsten af ​​AfD har der været adskillige tilfælde af højreekstremistiske trusler i de senere år. Dette inkluderer afsløringen af ​​højreekstremistiske netværk med politiet og de væbnede styrker, og måske mest bemærkelsesværdigt opdagelsen af ​​et påstået højreekstremistisk komplot af såkaldte “Reichsbürger” – borgere i imperiet – for at vælte den demokratisk valgte regering.

AfD har haft en vis tilbagegang i meningsmålingerne, siden kampagnen mod partiet gik i et højere gear omkring nytår:

Grafik: Afstemning af meningsmålinger / Politik

Partiet er dog fortsat det næststørste med en opbakning på ca. 20 procent. I de tre østlige stater, der skal have valg til delstatsforsamlingerne i 2024, er valgdeltagelsen markant højere.

 

Køb The Psychology of Totalitarianism her! Køb e-bog her!

 

ANNONSE

Mest læst

Donald Trump er manden

Bidens store bagslag