Tavle

En tysk protestantisk præst er blevet afskediget, efter at han stillede op som kandidat til en politisk valgliste for partiet Alternative für Deutschland (AfD). 

Den tyske protestantiske kirke kalder partiet højreekstremistisk og mener ikke, at disse værdier er forenelige med at være præst i en af deres menigheder, skriver Kristeligt Dagblad.

– Den protestantiske kirke i Midttyskland (EKM) afskediger Martin Michaelis, fordi de mener, at hans kandidatur for partiet ikke er foreneligt med hans pligt til troskab og loyalitet til kirken, siger Michael Lehmann, leder af EKM’s personaleafdeling.

Kirken er en del af det større kirkesamfund Den Evangeliske Kirke i Tyskland, som består af både lutherske og reformerte kirker.

Præsten ser dog ud til at have en betydelig procentdel af sine sognebørn på sin politiske side, da det anslås, at mellem 30 og 50 procent af dem enten stemmer på AfD, eller er enige i partiets holdninger.

AfD er kendt som et parti, der er kritisk over for indvandring og islam.

Michaelis forsvarer sit kandidatur og påpeger, at det er lovligt for en præst at stille op til lokalvalg og andre typer af valg.

ANNONSE

Mest læst

Donald Trump er manden

Bidens store bagslag