Tavle

Spanske landmænd optrappede torsdag deres demonstration mod EU’s landbrugspolitik. Bønderne blokerede trafikken i flere byer.

Landmænd i EU er i gang med at skabe en bevægelse, der breder sig over hele unionen, men i Scandinavien sker der ikke ret meget.

Demonstrationen i Spanien startede tirsdag, efter at landmænd i flere andre EU-lande demonstrerede mod unionens landbrugspolitik.

Landmændene demonstrerer imod, at øgede omkostninger ikke bliver kompenseret gennem EU’s landbrugsordninger, stigende formkontrol og omfattende import af billig frugt og grønt fra sydlige EU-lande og lande uden for unionen, herunder Ukraine.

Torsdag omringede snesevis af traktorer det regionale parlament i Barcelona. I mindre byer, som Avila midt i landet, Vitoria i nord og Antequera i syd, forstyrrede landmændene trafikken med deres traktorer.

Der er, og har tidligere været, aktioner også i Frankrig, Tyskland, Polen, Grækenland, Portugal og Rumænien. (NTB-Reuters)

Der har også været demonstrationer fra landmænd i Italien, Belgien, Irland og Skotland, og først ude var de massive demonstrationer i sommeren 2022 i Holland. Det er yderst mærkeligt, at NTB ikke nævner dette.

Det er især konsekvenserne af EU’s fokus på et såkaldt grønt skifte, der rammer landmændene hårdt. Samtidig importeres landbrugsprodukter i store mængder fra Ukraine og Latinamerika, hvor landmændene ikke skal overholde EU’s grønne lovgivning og dermed udkonkurrerer EU’s landmænd på pris.

Klip på sociale medier tyder på, at det går hårdt for sig nogle steder. Ifølge El Pais siges 3.000 landmænd at være mødt op i Logroño i regionen La Rioja.

ANNONSE


Køb “Dumhedens anatomi” af Olavus Norvegicus! Køb e-bogen her.

ANNONSE