Nyt

Mange hundrede landmænd demonstrerede fredag ​​i Siegen i Tyskland, hvor de protesterede mod den tyske regerings planlagte afgiftsstigninger på diesel, traktorer og CO2.

Flere hundrede traktorer skabte trafikkaos i centrum af byen under demonstrationen, som samlede omkring 1.400 deltagere, rapporterer Siegener Zeitung.

Det var en af ​​de største og mest opsigtsvækkende demonstrationer, Siegen nogensinde havde set. Mere end 850 landmænd, håndværkere og professionelle chauffører tog til Siegen i deres køretøjer i fredags for at vise deres vrede over trafiklyskoalitionens planer.

Omkring 1.400 mennesker deltog i et møde på Scheinerplatz ved Apollo Theater om eftermiddagen.

Arrangørerne ønskede også at vise offentligheden konsekvenserne af regeringens planer for Tysklands økonomi og tyske forbrugere, skriver Siegener Zeitung.

Traktorer kom kørende fra Erndtebrück, Hünsborn og Netphen i antal, der langt oversteg de 400, politiet havde forventet. Mange af dem tudede undervejs, hvilket politiet ikke havde tilladt, men afstod dog fra at gribe ind, da de prioriterede at opretholde orden og fri adgang for udrykningskøretøjer. Den offentlige transport i byen var stærkt begrænset i store dele af dagen.

Protesten forløb uden større uregelmæssigheder, men politiet anholdt en beruset traktorfører, der forsøgte at køre gennem en politi vejspærring.

Politikere fra tre partier – CDU, SPD og De Grønne – talte ved arrangementet, og repræsentanter fra de to sidstnævnte, som begge er regeringspartier, blev udråbt, mens CDU-repræsentanten vandt bifald for sine krav om en politik, der vil holde op med at plage landmændene.

– Vi kan ikke stoppe med at bruge diesel, selvom vi gerne ville, sagde en af ​​landmændene, der deltog i demonstrationen: at vente på, at maskineriet oplades under høsten, duger bare ikke.

ANNONSE

En af arrangørerne fortæller til Siegener Zeitung, at demonstrationen fik mange positive tilbagemeldinger fra folk, som blandt andet klappede og viste tommelfingeren op undervejs.

 

Køb “Dumhedens anatomi” af Olavus Norvegicus! Køb e-bogen her.

 

ANNONSE

Mest læst

Donald Trump er manden

Bidens store bagslag