Tavle

Inden EU-topmødet i torsdags, mødte den ungarske premierminister Viktor Orbán i onsdags protesterende bønder i Bruxelles og forsvarede dem: – Det er forkert, at europæiske ledere ikke tager befolkningens stemme alvorligt, og det er problem nummer et, sagde Orbán til pressen, medens han gik rundt blandt parkerede traktorer og hilste på landmænd.

Sagen er meget lidt dækket af medierne, men en video, som den ungarske premierminister postede på Facebook bagefter, er blevet set – og hist og her er der påført andre undertekster end ungarske.

“Vi kan tale om migration, Ukraine, krig eller hvad som helst, men folks stemme på gaden bliver ikke taget alvorligt af lederne, og dette er et demokratisk underskud”, fortsatte Orbán, der mindede om, at der er EU-valg i juni og sagde, at der er brug for et nyt EU-parlament.

ANNONSE

“Vi skal finde nye ledere, der virkelig repræsenterer folket, det er den eneste udvej“, konkluderede den ungarske premierminister.

I en besked, der er blevet distribueret af Orbáns regeringsparti Fidesz, er premierministeren citeret for at sige, at “EU-Kommissionen skal repræsentere de europæiske landmænds interesser over for ukrainerne, og ikke omvendt”, skriver Le Figaro.

Orbán gav ikke uventet efter for presset, da spørgsmålet om EU’s økonomiske støtte til Ukraine kom på EU-topmødet torsdag, men taler den herskende elite i Bruxelles midt imod ved, at vise solidaritet med landmændene.

 

Køb “Dumhedens anatomi” af Olavus Norvegicus! Køb e-bogen her.

 

ANNONSE

Mest læst

Donald Trump er manden

Bidens store bagslag