Tavle

Efter en uges protester fra franske landmænd, der har spærret motorveje rundt i landet og de seneste dage også er begyndt at dumpe gødning og brænde bildæk, meddeler den franske premierminister Gabriel Attal, at regeringen vil møde landmændene på flere af deres krav.

Knap to uger efter at han overtog jobbet som premierminister som historiens yngste, udtalte Attal efter et møde med fyrre landmænd under et gårdbesøg i Sydfrankrig, at regeringen vil fastholde landmændenes indkomstniveau, forenkle reglerne og ” forberede dem til fremtiden”, rapporterer Le Figaro.

Regeringen møder også landmændene på konkrete punkter. Attal lovede blandt andet, at man vil undlade at fordyre landbrugsdiesel. Planen var oprindeligt at hæve dieselafgiften gradvist i perioden frem til 2030, men det fortæller statsministeren, at det nu er skrinlagt.

ANNONSE

Landmændene har også protesteret mod skærpede “miljøkrav”, men regeringen ser ikke ud til at have givet efter på det punkt, og Attal fremhævede også hensynet til “miljøet” i sin meddelelse.

Blandt landmændene er der også en ret halvtilfreds skepsis efter at have lyttet til statsministerens løfter. Landmændenes talsmænd fortæller, at de kun delvist er blevet hørt, og flere går ind for at fortsætte med protestaktioner, skriver Le Figaro.

 

Køb The Psychology of Totalitarianism her! Køb e-bog her!

 

ANNONSE

Mest læst

Donald Trump er manden

Bidens store bagslag