Nyt

I en tale torsdag lovede den franske premierminister Gabriel Attal 400 millioner euro ekstra til landmændene og sagde, at de ville blive kompenseret for stigninger i afgiften til landbrugs-diesel, der allerede er betalt – efter at yderligere annoncerede stigninger allerede var blevet annulleret.

Med det opfordrer de fleste landbrugsorganisationer til, at protestaktionerne aflyses, rapporterer Le Figaro.

I sin tale gav premierministeren betydelige indrømmelser til de franske landmænd, og ikke kun af økonomisk karakter. “Jeg tror ikke, at en eneste landmand nyder disse blokader,” sagde Attal, der havde indkaldt til et pressemøde i et forsøg på at dæmpe temperamentet efter to ugers protester, hvor mere end 90 landmænd er blevet arresteret.

Landbrug er en vigtig del af den franske identitet og af fundamental interesse for nationen, sagde Attal, der også lovede at beskytte landmændene mod illoyal konkurrence og “junglens lov”. Den franske regering vil også slå ned på syntetisk kød.

ANNONSE

De to største landbrugsorganisationer, FNSEA og Jeunes Agriculteurs, aflyser aktionerne, men tilføjer, at de fortsat vil være på vagt og sørge for, at meddelelserne ikke blot er tomme ord.

Statsministeren udviste også en smule bitterhed over for EU, og at

“mange ting skal ændres på europæisk plan […] Europa skal være en faktor i beskyttelsen af ​​suverænitet og ikke det modsatte”, advarede han.

Spørgsmålet er, om Attal mener, hvad han siger, eller om det er et spil for galleriet, der har til formål at svække vælgernes appetit på EU-skeptiske partier inden EU-valget i juni.

 

Køb “Dumhedens anatomi” af Olavus Norvegicus! Køb e-bogen her.

 

ANNONSE