Tavle

Richard Jomshof (SD) under et pressemøde i Stockholm den 19. december 2023. Foto: Anders Wiklund / TT / NTB

Islam er en fremmed og imperialistisk ideologi, der repræsenterer noget meget farligt og meget dårligt, siger lederen af ​​Riksdagens retsudvalg Richard Jomshof (SD), der foreslår at forbyde islamiske symboler som minareter og halvmåner, som man allerede gør med hagekors.

Den opsigtsvækkende udtalelse fra den fremtrædende Sverigedemokrat kommer i et interview med Aftonbladet som udkommer mandag morgen.

Jomshof venter utålmodigt på det paradigmeskifte i migrationspolitikken, som Sverigedemokraterna (SD) og regeringspartierne Moderaterna (M), Kristdemokraterna (KD) og Liberalerna (V) blev enige om i Tidö-aftalen, som lå til grund for ændringen af regeringen i Sverige i 2022, men som efter hans opfatning ikke er sket.

Statsminister Ulf Kristersson har ikke været tydelig nok, mener Jomshof.

En, der har været klar, er SD-leder Jimmie Åkesson, som sidste efterår gik ind for, at moskeer, der spreder anti-demokratisk propaganda, skulle nedrives.

SD-lederen sagde også, at minareter, kupler, halvmåner og andre monumenter over islam skulle fjernes.

Det afviste regeringspartierne, men Jomshof vil naturligvis gerne holde presset oppe. Islam er ikke foreneligt med det svenske samfunds normer og værdier, siger han.

– Islam er grundlæggende en meget fremmed og imperialistisk ideologi.

– Vi har til tider haft en ret blodig historie, hvis man ser på Europa med religionskrige og lignende. Men vi har været igennem en lang række forandringsprocesser, måske frem for alt reformationen og oplysningen, som har betydet, at religion er en privat sag. Islam har et andet syn på dette. Islam favner alt. Islam har ikke gennemgået nogen oplysning. Der er ikke ét, vil jeg sige, fungerende muslimsk land i dag.

Jomshof peger også på anti-demokratiske moskeer og imamer, der er finansieret og kontrolleret fra udlandet, og udtaler, at de er et problem.

– Vi vil ikke være i stand til at ændre noget ved disse personer.

Spørgsmålet er, i hvor høj grad religionsfrihed blokerer for ønskerne fra Jomshof, der sammenligner med politisk frihed.

Religioner er afhængige af deres præmisser, for at de kan praktiseres, hvad mener du om det?

– Jeg siger ikke, at der ikke skal være moskeer, men der er nogle af de her udtryk, som jeg synes er problematiske. Hvis der havde været en politisk bevægelse, der havde etableret sig i Sverige på så kort tid, som vi ser i dag, ville folk nok have reageret anderledes.

Vi skal ikke acceptere alt, og den sekulære lovgivning står højere, siger Jomshof, der også trækker en linje fra islam til nazisme.

 

Køb Ruud Koopmans’ bog!

 

ANNONSE

Mest læst

Donald Trump er manden