Kopierede/fra hoften

I Tyskland efterforsker myndighederne en gruppe elever, der fungerer som sharia-politi på den skole, de selv går på.

På en skole nær Düsseldorf i Neuss i Nordrhein-Westfalen dannede en gruppe elever angiveligt sharia-patruljer og udøvede pres på andre elever og lærere for at få dem til at følge islamisk lov.

Stening og bøn

De har presset medstuderende og lærere til at acceptere kønsadskillelse, bederum, fuld hovedbeklædning til alle kvinder, de afviser demokratiske værdier og går ind for stening som en afstraffelsesmetode.

Drenge og piger skulle holdes adskilt – især under fysisk aktivitet. Kvindelige svømmelærere måtte ikke undervise mandlige elever. Der skulle også være bederum, og piger og kvinder skulle dække deres ansigter.

Ingen lovovertrædelser…

Skolens ledelse ringede allerede til politiet i december, og statspolitiet efterforskede sagen – uden at kunne bevise overtrædelser af loven.

Vicechefen for uddannelsesadministrationen i Nordrhein-Westfalen ser “en tendens til, at unge muslimer fortolker islam stadig mere konservativt og tager den med sig i skolen”.

Intet enkeltstående tilfælde

Hændelser, hvor unge muslimer fungerer som selvbestaltet “sædelighedspoliti”, rapporteres også fra andre dele af Tyskland og Østrig.

I juni 2023 blev det afsløret, at muslimske elever på et gymnasium i Bonn chikanerede deres medstuderende, især rettet mod kvindelige muslimske studerende, der tilsidesatte dresscoden, men også kristne studerende fik undgælde.

ANNONSE

Latterliggør vestlige værdier

I Wuppertal tjekker et selvbestaltet sharia-politi, om unge muslimer følger islamiske regler på natklubber og i butikker.

– Vi står i stigende grad over for elever, der bringer ekstreme religiøse og politiske holdninger til skolen, latterliggør vestlige værdier og afviser retsstatsprincippet, siger lærernes fagforening i Wien .

 

Køb Susanne Wiesingers bog «Kulturkamp i klasserrommet»! Du kan også købe den, der e-bog.

 

Køb billetter til læsermødet med Mikael Jalving stærk>!

< /a>

ANNONSE

Mest læst

Donald Trump er manden