Nyt

En meningsmåling foretaget af meningsmålingsinstituttet Ifop blandt muslimer i Frankrig viser, at 78 procent af de adspurgte mener, at fransk sekularisme, som den praktiseres, er diskriminerende over for muslimer.

Ifølge undersøgelsen, som blev udført på vegne af den fransk-arabiske tv-kanal Elmaniya.tv, mener 44 procent, at sekularisme er “meget diskriminerende” og 34 procent “temmelig diskriminerende” over for muslimer, rapporterer Le Figaro.

75 procent ønsker helligdage til andre religiøse helligdage end kristne, og samme procentdel ønsker offentlig finansiering af religion og præster i Frankrig.

De yngste viser den stærkeste tilbøjelighed til fundamentalisme:

På den anden side ønsker kun 47 procent af muslimerne at tillade heldækkende slør (forbudt offentligt ved en lov fra 2011). Denne andel stiger til 66 procent blandt muslimer under 25 år, et tegn på en stærkere afvisning af sekularismens principper blandt de yngste muslimer.

72 procent afviser forbuddet mod islamisk beklædning som abaya og qamis, altså lange kapper og gevandter, i skolen.

54 procent mener, at piger skal have ret til ikke at deltage i svømmeundervisning af religiøse årsager, mens 50 procent mener, at elever skal kunne nægte at deltage i enhver undervisning, der “krænker deres religiøse overbevisning”.

Unge er også de største tilhængere af islamistisk vold: Mens 16 procent af alle adspurgte ikke tager helt afstand fra terroristen, der stak læreren Dominique Bernard ihjel i Arras, er den tilsvarende andel blandt skolebørn over 15 år hele 31 procent.

ANNONSE

Den franske antropolog Florence Bergeaud-Blackler, der er forsker ved CNRS og har forsket i Det Muslimske Broderskab i Frankrig, siger i en kommentar, at meningsmålingen viser, hvad hun kalder halal-isering af adfærd blandt muslimer i Frankrig.

– Broderskabets hegemoni på det religiøse område er nu synligt i meningsmålinger blandt muslimer i Frankrig. Et halvt århundredes islamistisk pres har båret frugt, fastslår hun ifølge Le Figaro.

https://www.document.no/2023/06/13/litt-etter-litt-gjor-muslimbrodrene-samfunnet-vart-sharia-kompatibilt/

Køb Ruud Koopmans’ bog!

 

ANNONSE

Mest læst

Donald Trump er manden