Nyt

Antallet af voldsepisoder er steget markant i Berlins skoler i de senere år. Der er over 2.000 hændelser om året, og Berlins politi rykker i gennemsnit ud til skolerne, mindst fem gange, om dagen.

Det viser statistikker, som politiet har delt med nyhedsbureauet Deutsche Presse-Agentur (DPA), skriver Die Welt.

I 2022 registrerede politiet 2.344 brutale forbrydelser(Rohheitsdelikte). Tallene for 2023 er endnu ikke tilgængelige, men ifølge politiet var der en “klar stigning i antallet af sager” sidste år, hvilket er en del af en opadgående tendens, ifølge den tyske avis.

I skolerne i Berlin gælder loven om tavshed:

Det er også interessant, at disse hændelser, næsten aldrig, bliver rapporteret til offentligheden og medierne, af skolerne, eller af politiet.

.

Størstedelen af voldsforbrydelserne i 2022 var almindelige overfald, som fandt sted i alt 1.379 gange på skoler i den tyske hovedstad.

Derudover er der trecifrede tal for farlig legemsbeskadigelse (370), hvor der blev brugt en eller anden form for våben, samt et lignende antal trusler (361). Anmeldelser af røveri (62) og tvang (79) var tocifrede.

.

Statistikken viser også 54 knivangreb i 2022, samt ni tilfælde, hvor der blev truet med eller skudt med et skydevåben.

2.136 elever og 237 lærere blev ofre for voldskriminalitet på skoler i Berlin i 2022, skriver Die Welt, som også siger, at disse tal vil stige markant i 2023.

Tendensen er også stigende i Nordrhein-Westfalen, den mest folkerige delstat i Tyskland, samt i Baden-Württemberg, Brandenburg, Thüringen, Niedersachsen og Slesvig-Holsten.

 

Køb Susanne Wiesingers bog “Kulturkamp i klasseværelset“! Du kan også købe den som bog.

ANNONSE

Mest læst

Donald Trump er manden