Nyt

En talsmand for Røde Kors siger, at de endnu ikke har fået adgang til gidslerne i Gaza. Der har været tale om, at Røde Kors skulle have lov til at besøge gidslerne, men der kan ikke have været meget kraft bag kravet, for Hamas har indtil videre ikke efterkommet det.

I dag rapporterede Hamas, at et af de yngste gidsler, et otte måneder gammelt spædbarn, Kfir Bibas, hans fire-årige bror og hans mor var blevet dræbt i et israelsk bombeangreb. Der er ingen måde for udenforstående at kontrollere, om dette er sandt. Hvis Røde Kors havde fået lov til at besøge gidslerne, havde det været nemmere at kontrollere sådanne oplysninger. Der har ikke været nogen israelsk bombning siden våbenhvilen trådte i kraft i fredags. Oplysningerne om dødsfaldene rejser spørgsmålet om, hvorvidt det er Hamas, der er skyld i dem, men de forsøger at flytte skylden over på israelerne.

Røde Kors talsmand siger, at de kun kan besøge gidslerne, hvis de får lov, og det har de ikke fået. Det er mærkeligt, at internationale organisationer “anbefaler” Israel at forlænge våbenhvilen, men ikke kræver, at Hams tillader Røde Kors at besøge gidslerne.

ANNONSE

Røde Kors fungerer som taxatjeneste for Hamas.

En kilde fortalte CNN, at dette næppe ville afspore diskussioner om en yderligere forlængelse. Røde Kors har dog modtaget kritik fra gidslernes familier. Rachel Goldberg, hvis søn Hersh Goldberg-Polin er tilbageholdt, sagde, at organisationen “gør et fantastisk stykke arbejde som en Uber-tjeneste” for de befriede gidsler, men yder ingen medicinsk hjælp til de fangede.

CNN citerer Røde Kors talsmand Jason Straziuso for at sige, at de ikke er direkte involveret i forhandlinger, og tilføjer:

[Vi kan] kun implementere foranstaltninger, som begge sider fortæller os, at de har accepteret. Vi har siden dag ét i direkte samtaler med Hamas insisteret på, at de frigiver gidslerne, hvis ikke, at vi får lov til at besøge gidslerne, og at gidslerne får lov til at kommunikere med deres familier.

Vi er klar til at besøge gidslerne, som Hamas holder fanget, for at tjekke deres velfærd og levere medicin, men kan kun gøre det, hvis vi har tilladelse. Vi ved ikke, hvor gidslerne holdes tilbage, og vi kunne og ville ikke tvinge os til at besøge dem, en handling, der kunne bringe gidslerne i fare.

ANNONSE

Mest læst

Bidens store bagslag