Tavle

“Hamas har ikke mange kort på hånden. De stærkeste er gidslerne, og det faktum, at de nu lægger videoer ud af gidslerne, der taler, viser, at de føler sig under pres. Hamas ved, at der er grupper i Israel, som til gengæld vil lægge pres på regeringen for at få den til at gå med til en udveksling og en våbenhvile.

Hamas håber naturligvis at undgå en invasion af Rafah. Men de kan skyde en hvid pil efter det håb.

Hamas offentliggjorde lørdag en video, der viser to af de gidsler, der blev taget fra Israel sidste efterår, i live.

En israelsk gruppe, der arbejder for at få gidslerne frigivet, har identificeret dem som Keith Siegel og Omri Miran, der blev bortført under Hamas-angrebet den 7. oktober.

Miran så ifølge AFP ud til at være under pres, da han talte i videoen.

“Jeg har været her i Hamas’ fangenskab i 202 dage. Situationen er ubehagelig og vanskelig, og der er mange bomber. Det er på tide med en aftale, der får os ud herfra i god behold. Bliv ved med at protestere, så der snart kommer en aftale,” siger han.

Videoen blev lagt ud kun tre dage efter, at Hamas lagde en anden video ud, som viser gidslet Hersh Goldberg-Polin i live.

“Beviset for, at de er i live, er det klareste signal om, at Israels regering må gøre alt for at nå frem til en aftale om, at alle gidsler skal returneres inden uafhængighedsdagen (14. maj),” siger Hostages and Missing Families Forum (NTB)

Kjøp Prosessen mot Israel fra Document Forlag!

ANNONSE