Kopierede/fra hoften

DR sender rutinemæssigt påstande om, hvor mange kvinder og børn israelerne har dræbt i Gaza. I runde tal skal der være tale om godt 30.000.. Påstandene hrnviser til Hamas-kontrollerede kilder.

Det er for længst påvist, at disse påstande er dybt utroværdige.  Selv på dage eller i perioder, hvor der har været våbenhvile, meldes der om tabstal, der er lige så store som på dage, hvor der har været voldsomme kampe.
Israelerne har opgivet, at de har dræbt mange tusinde Hamas-krigere, men det fremgår ikke af Hamas-påstandene. der ukritisk gentages af Røde Kors, Læger uden Grænser, Mellemfolkeligt Samvirke og allehånde diskussionsdeltagere i den offentlige debat.
Det kræver ikke nogen særlig viden at finde disse oplysninger, blot vilje til at se med kritiske øjne på de udokumenterede påstande, man får serveret.
Forleden så jeg et interview på en arabisksproget kanal, hvor en kvinde fra Gaza flere gange påstod, at israelske soldater ikke alene voldtog, men også dræbte arabiske kvinder, som de også ifølge hende brændte – hvordan det så skal forståes. Det var morsomt noget senere at høre, at en talsmand for Hamas sagde, at det kendte han ikke noget til!
Hvad angår de millioner af sultende gazanere, som vi nu i månedsvis har hørt om, så vær opmærksom på, at  Røde Kors og de mange andre godgørende organisationer altid bruger udtryk som “på grænsen til at sulte” og at der vil komme hungersnød, hvis ikke der sker dit og dat.
Resultatet af de mange alarmistiske meldinger er imidlertid, at folk i Europa tror, at der virkelig er tale om reel hungersnød.
Forleden oplyste organisationen Red Barnet, at 1,8 millioner børn er er blevet fordrevet i tre afrikanske lande. Den dramatiske oplysning, der bl.a. byggede på FNs flygtningeorganisation UNHCR, var gemt i en mininotits i Kristeligt Dagblad.
Hvorfor? Israel siger, at det skyldes, at Israel ikke er involveret i denne tragedie.
Det er for længst påvist,  at disse påstande er dybt utroværdige.F. eks. indeholder de ingen oplysninger om dræbte Hamas-krigere. Ifølge Israel har israelske styrker dræbt mange tusinde af disse krigere, så vidt jeg husker over femten tusinde.
Desuden viser det sig, at der ifølge Hamas dør lige så mange arabere på dage, hvor kamphandlingerne er indstillet som på dage, hvor der er intensive kampe mellem Israel og Hamas. Det kan jo ikke være rigtigt, og det kræver ikke særlig viden at afsløre den slags svindel.
I den forløbne uge lykkedes det israelske styrker at tilfangetage flere hundrede krigere fra Islamisk Jihad og samtidig tilintetgøre snesevis af Hamas-krigere i og omkring det berygtede Shifa-hospital, som Hamas & Co havde forvandlet til en veritabel kommandocentral og våbendepot. Blandt de tilfangetagne er mange seniorkommandanter, hvoraf nogle har givet den israelske efterretningstjeneste værdifulde oplysninger om den militære situation.
ANNONSE

Mest læst

Donald Trump er manden

Bidens store bagslag