Nyt

 

BBC’s tv-vært Helena Humphrey spurgte en vantro IDF-talsmand Jonathan Conricus, om IDF kunne have advaret civile gazanere, før de slog til for at befri gidslerne. Conricus forsøgte at forklare, at så ville der ikke have været nogen at befri: Gidslerne ville være blevet dræbt. Af de samme civile, som holdt dem fanget.

 

»Ville der have været en advarsel til de civile [gazanere] om, at de skulle komme ud i tide?« spurgte BBC-værten Helena Humphrey den tidligere IDF-talsmand Jonathan Conricus under et interview for nylig.

»Vi kan selvfølgelig ikke forvente, at Israel advarer forud for et angreb for at få gidsler ud eller redde dem, for så ville terroristerne dræbe gidslerne, og det ville være imod formålet,« svarede han.

Medierne fokuserer på civile tab uden at stille spørgsmål. Cornicus måtte fortælle BBC-værten, hvorfor der var så mange civile ofre.

“… de israelske gidsler blev holdt og fængslet af civile palæstinensere i et civilt palæstinensisk område, og selv om ethvert tab af menneskeliv er beklageligt, tror jeg, at vi bliver nødt til at undersøge, hvem det egentlig er, der har fængslet disse israelske civile i otte måneder? Hvorfor gjorde de det? Hvilken rolle spillede det omgivende samfund og de hundredvis, hvis ikke tusindvis af palæstinensere, som helt sikkert var klar over, at disse israelske gidsler blev holdt fanget i deres midte, og hvorfor var de medskyldige i Hamas?« spurgte han.

ANNONSE