Nyt

CDU i Hessen smider De Grønne ud af regeringen. Ministerpræsident Boris Rhein fra CDU ønsker at forhandle med Socialdemokraterne SPD om dannelsen af ​​en fremtidig delstatsregering. Dette afslutter en ti-årig koalition mellem de sorte og de grønne.

De Grønne (Die Grünen) sidder i regering på nationalt plan. Robert Habeck fra De Grønne er vicekansler. Han har vist forståelse for, at energi faktisk er vigtigt, og at samfundet derfor ikke kan lukkes ned, før der rent faktisk eksisterer såkaldt klimavenlig og stabil energi.

Habeck har også vist klar støtte til Israel i den igangværende krig med Hamas.

CDU er Angela Merkels parti, og navnet antyder, at det er en Kristendemokratisk Union.

Landsstyret samarbejder med De Grønne og Socialdemokraterne SPD. Nu ser det ud til, at regionen Hessen får en regering, hvor CDU vil samarbejde med SPD, og ​​De Grønne vil blive udeladt, ifølge Focus Online.

ANNONSE

Dette blev først kendt i dag. Forbundslederen for De Grønne, Omid Nouripour, er skuffet og siger på X, at dette er “en dårlig dag for Hessen”.

En dårlig dag for #Hessen. Efter 10 års godt samarbejde er CDU’s beslutning fuldstændig uforståelig. Det faktum, at enhver krise i vores land har en sådan indvirkning, skyldes også stilstanden i GroKo i de seneste år. Hessen fortjener ikke denne stilstand.

Ein schlechter Tag für #Hessen. Die Entscheidung der CDU ist nach 10 Jahren guter Zusammenarbeit völlig unverständlich. Dass jede Krise in unserem Land so durchschlägt, liegt auch am Stillstand der GroKos der letzten Jahre. Diesen Stillstand hat Hessen nicht verdient.

Der er allerede indgået en aftale mellem SPD og CDU om udvidelse af vuggestuepladser og mere personale i vuggestuerne. Begge parter var også lige bekymrede for industriområdets fremtid og de offentligt ansattes situation.

ANNONSE