Nyt

Den svenske udenrigsminister Tobias Billström sagde i sin tale til FN’s generalforsamling, at regeringen vil revidere loven om offentlig sikkerhed, hvilket giver politiet mulighed for at forbyde koranafbrændinger på offentlige steder.

Den svenske regering signalerer dermed, at den vil følge den danske regering, der har fremlagt en lov, der forbyder “utilbørlig behandling” af alle religiøse objekter.

Billström var ubetinget i sin fordømmelse af koranafbrændinger og hævdede, at de, der stod bag, gjorde det for at skabe splid mellem folkegrupper. Dette er en meget partisk tolkning. Dem, der har brændt Koranen, har gjort det for at protestere mod indholdet og den legitimering og opfordring til vold og undertrykkelse, den indeholder.

Den svenske udenrigsminister valgte i stedet at undskylde uforbeholdent over for verdens og Sveriges muslimer.

Billström vælger at tolke en handling ud fra den krænkede parts opfattelse. Han nævner ikke ytringsfriheden med et eneste ord, bortset fra i slutningen i en generel vending.

Da den tidligere ytringsfrihedskommission under Francis Sejersted afleverede sin rapport, var en af konklusionerne, at den krænkede part ikke kunne definere grænserne for ytringsfrihed.

 

I de seneste måneder har Sverige været vidne til respektløse afbrændinger af Koranen. Disse skændelser udføres af ekstremister og provokatører, der søger at så splid mellem muslimer og ikke-muslimer.

Vi må ikke lade disse provokatører lykkes.

Den svenske regering er fast besluttet på at afvise enhver form for intolerance kraftigt. De krænkende handlinger begået af enkeltpersoner under demonstrationer i Sverige afspejler ikke den svenske regerings synspunkt eller flertallet af det svenske folk.

Gennem årene har Sverige modtaget et stort antal muslimer og har stræbt efter at integrere nytilkomne og deres børn i vores samfund. Sverige opretholder tæt dialog med den muslimske verden og har inviteret generalsekretæren for Organisationen for Islamisk Samarbejde til at besøge Sverige.

Retten til religionsfrihed, forsamlingsfrihed, ytringsfrihed og retten til at demonstrere er grundlovssikrede rettigheder i Sverige. Disse friheder har tjent vores samfund og vores sociale sammenhængskraft godt og har gjort os til et åbent og frit samfund.

Den svenske regering har besluttet at gennemføre en undersøgelse for at revidere loven om offentlig orden, som regulerer den svenske politimyndigheds beføjelse til at afvise en ansøgning om tilladelse til at afholde en offentlig begivenhed.

Vi må stå sammen for at bekæmpe alle former for racisme, intolerance og had.

Rusland

Men over for Rusland var den svenske udenrigsminister derimod offensiv og direkte. Størstedelen af talen handlede om inddæmning, bekæmpelse og straf over for Rusland.

I skamløs overtrædelse af international lov forsøger Rusland at nægte Ukraine retten til at eksistere som en suveræn nation. Hvis vi tillader dette at ske, vil Rusland kun fortsætte sine imperialistiske ambitioner. Dette vil ikke stoppe med Ukraine. Ukraines soldater kæmper ikke kun for Ukraines overlevelse, men også for vores sikkerhed og for respekt for territoriel integritet. (…)

Rusland skal, og vil, stilles til ansvar. (…)

Ansvarlighed, herunder for forbrydelsen aggression, er en betingelse for retfærdighed for ofrene og en afskrækkelse mod fremtidige overtrædelser. Sverige støtter oprettelsen af en tribunal for forbrydelsen aggression begået mod Ukraine.

Billström understregede, at Sverige nu forlader en neutralitetslinje, som det har fulgt siden 1812, med andre ord, det er et historisk skifte. Man går fra neutral til krigersk på få måneder. Det er banebrydende.

ANNONSE

Men over for OIC er Sverige imødekommende. Her sælges de friheder ud, som Sverige har nydt godt af i 200 år. Hvad for et Sverige bliver dette?

 

 

Sweden’s National Statement at the 78th Session of the United Nations General Assembly 

ANNONSE

Mest læst