Nyt

Per Husted, der er næstformand i Udenrigsudvalg i Folketinget, mener, at det ikke er nok at forbyde koranafbrændinger foran ambassader. Han ønsker også at forbyde Muhammed-karikaturer. Husted argumenterer for, at det vil styrke fællesskabet internt i Danmark og få muslimske lande til at støtte op om krigen i Ukraine.

I et interview med mediet Kontrast siger han, at det bør være forbudt at tegne profeten Muhammed, hvis formålet bare er at krænke muslimer.

“Jeg kan ikke se idéen med at provokere bare for at provokere,” siger han til DR.

Hvordan vil Husted afgøre, hvad der er formålet med en karikatur? Husted indtager samme standpunkt som Abu Laban og Tøger Seidenfaden gjorde i 2006.

Husted har et utilitaristisk syn på ytringsfriheden, noget man kan skifte og begrænse efter behov.

Hvorfor er det nødvendigt at forbyde tegninger af Muhammed?

“Vi skaber unødvendige konflikter, der står i vejen for løsning af vores fælles udfordringer. Vi har krig i Europa, så vi skulle gerne stå sammen, også med muslimske lande. Nu skaber vi problemer, der risikerer at underminere muligheden for at løse konflikten i Ukraine,” siger Per Husted, der er næstformand for Folketingets Udenrigsudvalg.

Men hvem afgør, hvad der er krænkende; skal det være muslimer, der skal afgøre det?

Hvem afgør, om noget er krænkende?

“Det er et enormt svært spørgsmål. Dybest set er det en umulig diskussion, men jeg synes, vi skal finde inspiration i blasfemiparagraffen, så der kan sættes en grænse. Blasfemiparagraffen fungerede godt, men Socialdemokratiet var det eneste parti, der ønskede at bevare den (da den blev afskaffet i 2017),” siger Per Husted.

Der er andre i Socialdemokratiet, der er dybt uenige med Husted og ønsker ikke nogen begrænsning af ytringsfriheden. Men han sender en prøveballon op.

Mette Frederiksen har været mærkværdigt stille i debatten om ytringsfrihed og koranafbrændinger.

 

https://www.dr.dk/nyheder/politik/socialdemokratisk-folketingspolitiker-vil-forbyde-kraenkende-muhammed-tegninger
ANNONSE