Kommentar

    Foto: Intagram

Politikerne er ved at miste både overblikket og kontrollen og medierne hjælper dem ikke. Tilfældet Rasmus Paludan kan blive en katalysator, der afslører hvor stor afstanden er mellem den muslimske befolkning og den danske.

Det er ikke ønskeligt, men historien spørger ikke om lov.

”Smagsborgerskabet” tror de kan diktere, hvem der skal slippe afsted med hvad, men det eneste de opnår, er at demonstrere at de står på islams side, om det er med eller uden viden og vilje er for så vidt uinteressant.

Lad os se på de tweets, der blev sendt ud efter episoden på Blågårdsplads søndag: (Berlingske)

Mest ynkelig er Lars Løkke Rasmussen.

Det er retorisk mesterligt at rumme så mange selvmodsigelser i en enkelt tweet. Ikke på noget punkt viser Danmarks statsminister at han ser tingene klart. Han er så langt bagude at han bliver ligegyldig.

ANNONSE

Stort bedre fat er det ikke med hans justitsminister.

For både Lars Løkke og Søren Pape er det Rasmus Paludan, de vender skytset mod. Hvis bare han ville holde op. Men folk har for længst forstået, at Paludan får noget frem, som allerede ligger der uanset hvad. Det er bare et spørgsmål om hvornår det vil bryde ud. Muslimerne finder sig ikke i provokationer på deres område. Både Lars Løkke og Søren Pape udtaler sig som om de er villige til at indrømme dem denne rettighed.

Det ender med at blive en uskreven lov, at man ikke må provokere muslimer i deres eget område. I realiteten har det været sådan længe.

Men hvad med danskerne? Må muslimerne provokere danskerne i deres områder?

Svaret på det har politiet afgivet onsdag aften: Banderne har indgået en aftale om at Paludan skal ryddes af vejen. Det er ikke udtalt åbent, men det er hvad politiet hører og de tager det alvorligt.

Har bander i København sat en pris på Rasmus Paludans hoved? De seneste døgn er demonstrationer blevet aflyst, en ung mand er fængslet for at anbringe en håndgranat på Nørrebro før Paludan-demonstration, og vest for København har politiet oplysninger om, at banderne måske går »direkte« efter Paludan. Berlingske

Paludan har derfor ikke fået lov til at demonstrere i dag, heller ikke i Bagsværd som aftalt.

Forstår politiet, medierne og politikerne, hvad det betyder? At muslimerne sætter grænserne for ytringsfriheden også udenfor ghettoerne.

Da Paludan har krænket islam er han frit vildt, også udenfor deres territorium.

Det følger samme mønster som ayatollah Khomeini i 1989,da Salman Rushdie fik en fatwa over sit hoved: Hvem som helst måtte dræbe ham over hele kloden.

Pernille Skipper, Zenia Stampe og Morten Østergaard viser deres svaghed. Thulesen-Dahl er også pinligt svag. Han lyder som Uffe Ellemann. De er alt for optaget af Paludan som person og af at moralisere.

Det her var før vi fik meldingerne om de arabiske videoer, der ophidsede til kamp mod Danmark. Videoerne er nærmest en opfordring krig.

»Det racistiske danske politi skyder på muslimer for at beskytte en racistisk person i Danmark, som har sat ild til koranen,« lyder det på arabisk i en af videoerne, som blev delt på sociale medier, kort efter at urolighederne på Blågårds Plads brød løs.

»Han kom til Blågård på tur for at provokere muslimerne. Og så skød de med kugler og gasgranater på muslimerne. Det er politiet, som skal beskytte en racistisk gris,« siger stemmen i videoen.

Den her propaganda kan meget vel få alvorlige følger for politiet.

Videoerne er klart en optrapning af konflikten og en meget alvorlig sådan.

Det var Paludan, som forud for demonstrationen søndag blandede jihad og dyresex sammen på en måde, som burde få hans forsvarere til at tænke sig om.

På Nørrebro var det noget ganske andet. Oprindeligt skulle Rasmus Paludans lovligt anmeldte demonstration være foregået i Mjølnerparken, hvor programmet var:

»Vi skænder og skammer terroristen og morderen Omar El-Hussien. Undertema: Vi spiller 5 Koran. Undertema: Vi uddeler tegninger af profeten Muhammad, som bliver analt bollet af en hund, mens han selv trænger ind i en gris,« stod der på Rasmus Paludans hjemmeside.

Det kan virke som om Paludan nu sætter alle sejl til og er ligeglad med hvordan det går. Måske har han passeret det punkt, hvor han formår at standse.

Paludan er nutidens provokatør, men det han får frem er noget som findes i muslimerne, og ikke i Paludan. Venstrefløjen mener det er Paludan, der har skylden. Men det har han ikke, og det er det, der bryder frem lige nu, der virkeligt skræmmer almindelige mennesker.

De ser vildskaben og hadet. Det Paludan har gang i er bare spillopper i sammenligning.

Signalet om det nye voldsniveau kom med eksplosionen i en bil nær Mjølnerparken natten til søndag.

Derefter fulgte fundet af granaten og affyringen af skarpe skud.

Under urolighederne dukker også en mand op med et IS-flag på brystet. Sat op mod de arabiske videoer skal det tages meget alvorligt

I denne situation, hvor det er tydeligt at det handler om noget langt mere end Paludan og hans show, siger Socialdemokratiets retsordfører noget, som river grunden væk under al den goodwill Mette Frederiksen måtte have opbygget omkring islam:

Socialdemokratiets retsordfører, Trine Bramsen, mener, at optøjerne bør give anledning til at genoverveje, om det var en god idé at afskaffe blasfemiparagraffen, men indtil da opfordrer hun folk til at tænke sig om.

»Desværre lever ekstremerne af hinanden. Spreder propaganda om hinanden. Det er præcis det samme redskab, som Paludan benytter sig af. Grove generaliseringer og meget hårde anklager mod en hel gruppe af mennesker. På den måde lever de af hinanden, og det er videoerne et bevis på. Det sender et rigtig dårligt billede af Danmark udadtil,« siger hun.

Det her er et tilbagefald til den mest platte form for multikulturalisme. Hvis det er repræsentativt for hvad Socialdemokratiet virkeligt står for, er udsigterne dystre for partiet.

 

ANNONSE