Nyt

 

De unge mænd snakker med journalister udenfor Batley Grammar School. Stillbillede: The Telegraph. Imamen siger til de unge mænd at man kommer længere med ikke at bruge vold. Det er mere værd hvis læreren bliver sparket ud.

Fagforeningen til læreren som viste en Muhammed-karikatur til eleverne, gav 35.000 kroner til en islamisk stiftelse som var den, der afslørede lærerens fulde navn. Det var det samme som at sætte et blinklys på hans ryg.  Læreren måtte gå under jorden. Ingen har glemt skæbnen til den franske lærer Samuel Paty i Frankrig, som også viste en karikatur til klassen og mistede hovedet bogstavelig talt.

Den fagforening, der repræsenterer læreren, der angiveligt viste en karikatur af profeten Muhammad, havde doneret penge til den organisation, der forsøger at få ham afsat.

National Education Union’s (NEU) Kirklees-afdeling i West Yorkshire, der repræsenterer Batley Grammar School-læreren, havde doneret £ 3.000 til velgørenhedsorganisationen Purpose of Life, som gik videre med at offentliggøre lærerens navn online.

ANNONSE

Stiftelsen Purpose of Life tager det ikke så alvorlig at de afslørede læreren. Mohammed Hussain siger navnet var ude allerede. Desuden: De ville bare at han skulle sparkes ud. Det var sket, hvis han havde lavet satire om LQBT eller jøder, mener Hussain.

Det var ikke vores hensigt at forårsage nogen fare for ham. Faktisk bad vi kun om en fredelig protest. Vi ønsker ikke, at folk bryder loven. Men vi føler, at hvis dette havde været noget, der fornærmede LGBT-samfundet eller noget, der var antisemitisk, ville han have været fyret på stedet.

‘Hans fratræden skal ske straks. Han har fornærmet to milliarder muslimer på jorden. Vi kan ikke finde os i det. Vi er nødt til at lade vores stemmer høre. ‘

Sagen er af stor principiel betydning. Den islamiske ummah – fællesskabet – mener de har ret til at bestemme at ytringsfriheden og åndsfriheden må underordne sig islam. Så vil det ikke være lovligt at sige noget kritisk om islam hvis der er muslimske elever til stede.

Sagen vil danne præcedens. Som Samuel Patys skæbne har gjort det i Frankrig. Nu trues lærere til at gå i dækning bare på rygter om at de er kritiske overfor islam.

Rygter er lige så farlige som fakta. Pigen, der gik hjem til sin far og fortalte at Paty havde vist tegninger som hånede profeten, havde ikke været til stede i timen, viste det sig. Hun opdigtede det, hun troede havde fundet sted.

Det samme skete under karikaturkrisen i Danmark. Imamerne i Danmark synes ikke tegningerne var krænkende og provokerende nok. Da de drog på rundrejse i Mellemøsten for at piske stemningen op, havde de tegninger med sig, som de selv havde lavet, bl.a. af en imam udstyret med grisenæse.

Samme fremgangsmåde bliver brugt mod læreren ved Batley Grammer School i West-Yorkshire: -Lad os overdrive for at få det resultat vi ønsker: At læreren sparkes ud. Så vil han ikke blive dræbt. Hvis skolen ikke kommer til fornuft er det deres egen skyld.

Dette er voldsmandens veto anvendt på hele skolevæsenet i Storbritannien. Selv lærerforeningen, som læreren er medlem af, giver penge til islamistiske stiftelser som “betaler” med at afsløre ham.

Purpose of Life kalder læreren en sadist mod Islam, skriver Union of Free Speech.

I deres brev skrev de: ‘Det skulle have været klart for lederen, der underskrev brevet – og faktisk for enhver rimelig person – at blot navngivning af læreren kunne bringe hans personlige sikkerhed i fare.

‘At kalde ham en sadistisk misbruger af islam i kølvandet på mordet på Samuel Paty i Paris er utilgiveligt hensynsløs.’

Men foreningen er “concerned”, bekymret når det er tydeligt at Purpose of Life med overlæg spillede hasard med lærerens liv. De går efter et større mål, som er at knæsætte Islams magt i britiske skoler. Et liv fra eller til spiller ingen rolle.

Skolen har nedsat en “uafhængig” kommission som skal granske hvad der skete, men allerede nu synes det klart at krænkende indhold ikke vil blive tilladt i fremtiden.

‘Muhammad cartoon row’ teacher’s own union gave £3,000 to Islamic charity that named him online and ‘endangered’ his life

 

Oversættelse Karsten Søberg

ANNONSE