Dag: 26. juli 2023

Hvert døgn publiserer Document mellom 40 og 60 saker du sjelden eller aldri finner i hovedstrømsmediene. Document beskriver ting som de er, ikke slik myndighetene vil de skal være! YouTube Rumble Podcast Se Kortnytt og andre produksjoner på vår nye YouTube-kanal. Kortnytt er et forsøk på å nå ut til enda flere lesere og seere som […]

Les Mer...

Theodor Kittelsen (1857-1914). Sort stift, blyant, akvarell og gouache på papir, 36,3 x 28,1 cm, Nasjonalmuséet, Oslo. Det fortelles ofte at Erik Werenskiold (1855-1938) skal ha sagt til Theodor Kittelsen at han ikke klarte å tegne troll like godt som ham, lød svaret Jamen, du har jo aldri sett dem. Og så kan man lure […]

Les Mer...

Kritiserer du Pride, får du beskjed fra Pride-tilbedere om at du ikke vet hva Pride er og at du bør ta turen. Men hva om du opplever grufullheten i fri utfoldelse og står igjen like kritisk, eller kanskje enda mer kritisk enn før? I kveldens sending må vi advare om sterke scener. Peter Imanuelsen, også […]

Les Mer...

Antonín Dvořáks (1841-1904) klaverkonsert fra 1876 er ikke like ofte spilt som cellokonserten fra 1895. Men den er allikvel vel verdt å høre. Svjatoslav Richter er solist med Praha symfoniorkester, under ledelse av Václav Smetáček.

Les Mer...

Lærerne og Biden-administrationen vil have, at mindreårige skal undervises i analsex og kønsskifte, mens de fleste forældre er imod. Som svar har Justitsministeriet indledt en kampagne mod de opsætsige forældre for at være ”hjemlige terrorister”.

De gamle vil mindes nazismen og kommunismen, som vi troede var lagt bag os. Vesten vandt jo både 2. Verdenskrig og Den Kolde Krig. Desværre lever de totalitære tanker i bedste velgående – og er endnu farligere, fordi de færreste opdager det.

Les Mer...

Kiev er afhængig af at importere brændstof for at opretholde sin krigsindsats, og brændstoffet kommer i stigende grad fra Rusland. Den tyske avis Handelsblatt beskriver det som en krigsparadoks.

Les Mer...

MeToo har ændret karakter. Den har bevæget sig ind i lovgivningen, hvor den har bidt sig fast med en systematisk mistænkeliggørelse af manden. Der sidder flere mænd i danske fængsler baseret på falske anklager om voldtægt end reelle. Marianne Stridsen tror, historien vil dømme os hårdt.

Les Mer...

Det er ikke sådan, at medierne ikke beskæftiger sig med de seneste danske koranafbrændinger. Men medierne gør et meget stort nummer ud af ikke at tale med de mennesker, der brænder koranen. I stedet taler medierne med alle mulige andre. Underlig journalistik.

Les Mer...