Nyt

Fox News indgik forlig og indvilligede i at betale Dominion Systems 8 milliarder DK for at oplyse, at valget i 2020 var manipuleret med Dominions maskiner. Fox har altså kompromitteret pressefriheden, for det var ikke Fox, der sagde dette, men interviewede personer og kommentatorer. Dominions retssag er et eksempel på lawfare, brugen af ​​retsvæsenet til politiske formål.

Retssagen er en magtdemonstration fra Dominions side, og Fox turde ikke tage kampen op. Forliget vil lægge begrænsninger på programledernes ytringsfrihed. Meget tyder på, at valget i 202o blev stjålet og Tucker Carlson, Jesse Watters, Laura Ingraham har i varierende grad ladet det skinne igennem, at de også synes det, ligesom 39 procent af vælgerne.

– Vi anerkender rettens vurdering af, at visse påstande om Dominion er usande, lyder en udtalelse fra Fox.

Der fandtes stemmemaskiner, der skulle være afkoblet fra internettet, men ikke var det, hvilket åbnede døren for manipulation.

Fox har ved at indgå forlig givet indtryk af, at det ikke er tilladt at kritisere stemmemaskinerne og valgproceduren. Det er yderst uheldigt.

Forliget vil kunne indsnævre talerummet for tv-værter som Tucker Carlson.

Det kan også have spillet en rolle i, at Rupert Murdoch er blevet anti-Trump. Hvis Fox skulle indtage en principiel holdning, ville det understøtte retten til at fremsætte beskyldninger om valgsvindel. Det ønsker Murdoch ikke. Da mainstreammedierne også afviser, at valget var manipuleret.

ANNONSE

Fox mistede sit ry på valgaftenen, da kanalen erklærede Arizona for Biden, før resultaterne var tilgængelige. Arizona var en af ​​swingstaterne. Forliget vil kun styrke MAGA-folkets mistanke om, at Fox har skiftet side.

ANNONSE