Kommentar

Da jeg tilhører den befolkningsgruppe, der får tynd mave af at høre på Jesper Steinmetz, ved jeg ikke, hvad han for tiden serverer om amerikansk politik, men jeg forestiller mig, at han er ellevild over udsigten til endelig at se Donald Trump buret inde og aldrig igen lukket ud.

Og i dag er den store dag, da det orangefarvede monster får sin bekomst og overgiver sig til en agent for det demokratiske parti ved navn Alvin Bragg, som multimilliardæren George Soros har fået installeret som offentlig anklager. Braggs løfte op til sit valg var, at han ville uskadeliggøre Trump, og det har han siden brugt så meget tid på, at New York Citys forbrydere knapt bliver retsforfulgt. Dog er Manhattans omfangsrige anklager altid frisk til at arrestere forbrydernes ofre, hvis de sætter sig til modværge.

Systemet er blevet kaldt anarko-tyranni. De formelle retshåndhævere lader voldsmændene rende frit omkring for at skabe frygt og usikkerhed og slår til gengæld hårdt ned på de nederdrægtige, der drister sig til at kritikere systemet. Og den nye orden synes at vække tilslutning hos de fleste amerikanere.

ANNONSE

Ifølge en ny meningsmåling fra CNN mener 76 pct. af amerikanerne, at beslutningen om at arrestere Trump i større eller mindre grad er politisk motiveret, samtidig med at 60 pct. bifalder den. 40 pct. bryder sig ikke om udviklingen.

Med andre ord: Det fleste ved godt, at det seneste Trump-cirkus skyldes politik, men synes, at den tidligere præsident får, hvad han har godt af.

Når den nye bølge rammer Danmark – og det gør alle amerikanske nyskabelser før eller siden – er det ikke svært at komme på politikere, der kunne trænge til en Trump-behandling.

ANNONSE

Mest læst

De blev til monstre

Servicemeddelelse

Manifest i en mørk tid