Nyt

Det ser alligevel ikke ud til, at Trump bliver arresteret i dag, som han ellers havde forudset. Forklaringen er ifølge den tidligere Harvard-professor og prominente menneskeretsadvokat Alan Dershowitz, at Manhattans offentlige anklager, Alvin Bragg, ikke ville bekræfte noget, som Trump havde sagt. Men Dershowitz forudser, at arrestationen kommer senere, måske i næste uge.

Alvin Bragg, hvis valg til offentlig anklager skyldes penge fra den berygtede finansspekulant George Soros, har nemlig ikke gjort nogen hemmelighed af, at han vil knalde Trump for et eller andet, lige meget hvad. Det gjorde han allerede klart, før han fik jobbet. Det var netop en af grundene til, at han fik det – ud over, at han til glæde for den rabiate venstrefløj nægter at retsforfølge virkelige forbrydere. Han står nemlig for den nye kurs i amerikansk retshåndhævelse, som er inspireret af Stalins politichef, Lavrenti Beria, der er berømt for udtalelsen: ”Vis mig manden, så finder jeg forbrydelsen”.

Politisk står Dershowitz langt fra Trump og stemte som livslang demokrat på Hillary Clinton i 2016, men han er et eksempel på, at der stadig findes fairness blandt amerikanske jurister. Det gør han i en situation, hvor de mest indflydelsesrige medier bortset fra Fox News slikker sig om munden ved udsigten til, at de endelig, endelig kan få ram på den mand, som de har hadet fra den dag, han bekendtgjorde sit kandidatur til præsidentposten tilbage i 2015.

ANNONSE

Hvis det lykkes Alvin Bragg at få Trump dømt for en opdigtet forbrydelse, vil vejen være banet for en total underminering af det amerikanske retsvæsen og af borgernes tillid til det. Hvis man kan behandle en tidligere præsident på den måde, kan man naturligvis sætte hvem som helst, man ikke kan lide, bag lås og slå. Parolen bliver: Hvis du vover at træde Den Dybe Stat over tæerne, kommer FBI og henter dig en morgen klokken fire.

Det synes dog ikke at anfægte lederne af det demokratiske parti og dets medier, som føler sig så magtfuldkomne, at de ikke kan forestille sig, at nogen en dag vil slæbe dem for retten for noget, som ikke er en forbrydelse, eller noget, de ikke har gjort.

Demokraterne, der triumferende melder, at ”alle er lige for loven” – underforstået: Trump skal nok få sin bekomst – tror tydeligvis, at de sidder så sikkert, at ingen nogen sinde vil vove at krumme et hår på deres hoved.

Måske har de ret. Måske er den konstitutionelle republik allerede fortabt.

 

https://www.foxbusiness.com/politics/manhattan-da-targeting-trump-historic-abuse-prosecutorial-discretion-harvard-law-professor-emeritus

 

ANNONSE