Kopierede/fra hoften
Udviklingen i det amerikanske samfund bliver mere og mere mystisk.

En netop offentliggjort meningsmåling viser, at 47 pct. af amerikanerne betragter de nye anklager mod Donald Trump som politisk motiverede, mens kun 37 pct. er uenige. Samtidig – og her kommer det tilsyneladende uforklarlige – mener 47 pct., at den forestående retssag mod den tidligere præsident er velbegrundet – over for et mindretal på 37 pct.

Hvordan kan man forklare denne tilsyneladende diskrepans? Flere har besvaret spørgsmålet ved at påpege, at begge forklaringer kan være sande på samme tid. Det gælder bl.a. den fremtrædende, konservative kommentator, Ben Shapiro, som er helt på det rene med, at beslutningen om at rejse anklage mod Trump er politisk motiveret – samtidig med, at han ud fra det foreløbige materiale må komme til den konklusion, at Trump har forbrudt sig mod loven. Den ofte citerede tidligere juraprofessor, Alan Dershowitz, er inde på det samme.

Det skal selvfølgelig understreges, at vi foreløbigt kun har hørt fra anklageren, som ganske givet har fået sine ordrer fra det Trump-fjendtlige justitsministerium. Men hvis anklageskriftet står til troende, får Trump og hans advokater vanskeligt ved at forklare en lydoptagelse, hvor Trump til forfatteren af en planlagt bog fortæller, at han ligger inde med hemmeligt-stemplede dokumenter, som han undlod at afklassificere, da han i sin egenskab af præsident havde muligheden. Flere iagttagere tror, at det kan blive det fældende bevis, der vil sende Trump i fængsel resten af hans levetid.

ANNONSE

Samtidig med, at Trump for gud ved hvilken gang må i retten for at forsvare sig, kan den republikanske senator Chuck Grassley meddele, at han har kendskab til eksistensen af 17 lydoptagelser af samtaler mellem Hunter og Joe Biden og en repræsentant for det ukrainske energiselskab, Burisma, der entydigt beviser, at Biden i sin tid som vicepræsident modtog bestikkelse, og at han derfor har gjort sig sårbar for afpresning. Hvilket i så fald vil kunne forklare flere af Bidens ellers uforståelige handlinger.

Fox News-kommentatoren Jesse Watters har reageret på Grassleys oplysninger med den forudsigelse, at hvis lydoptagelserne kommer frem, bliver Biden nødt til øjeblikkeligt at trække sig fra præsidentposten. Han synes i den forbindelse at se bort fra, at de store amerikanske medier med ganske få undtagelser vil gøre alt for at dække over Biden, og at millioner og atter millioner af amerikanere aldrig får at høre om Biden-syndikatets korruption.

(Det vil de fleste danskere i øvrigt heller ikke.)

Donald Trump har gang på gang tordnet mod USA’s todelte retshåndhævelse, der betyder, at republikanere bliver straffet for noget, som demokrater kan gøre uden konsekvenser. Hillary Clinton og Joe Biden kunne frit gemme dokumenter, og ingen krummede er hår på deres hoveder, mens Trump risikerer fængsel for at have gjort noget lignende. Trump må altså have vidst, at han løb en risiko og gjorde det nemt for sine fjender ved overhovedet at ligge inde med dokumenterne, selvom han mente, at han havde ret til det.

Det er komplet uforståeligt, at han ikke bare afleverede alle papirer. Han vidste jo, at fjenderne lå på lur og havde gjort det, siden han meldte sig som præsidentkandidat.

 

ANNONSE