Kopierede/fra hoften

Man kan ikke undgå at beundre Donald Trump for hans evne til at tiltrække sig opmærksomhed. Der er nu gået syv år, siden han den 16. juni 2015 meddelte, at han ville stille op til præsidentvalget året efter, og lige siden den dag er hovedskellet i amerikansk politik gået mellem dem, der støtter manden med det mærkelige hår, og dem, der betragter ham som en fare for demokratiet og alt godt i verden.

Sådan er det også med danske journalister. Her går skellet mellem de 100 pct., der synes, at Trump er en slyngel, der skulle i fængsel, og de nul pct., der synes godt om ham. Med en sådan fordeling er der ingen grund til nøjere at undersøge, hvilke forbrydelser, Trump skal have begået. Journalisterne ved bare, at han er skyldig, og at de konstante ”undersøgelser”, foranstaltet af FBI, Justitsministeriet, den offentlige anklager i New York og den demokratisk kontrollerede kongres, nok en dag vil afsløre, hvad han er skyldig i. Eller som chefen for Stalins politiske politi, Lavrentij Beria, skal have sagt: ”Vis mig manden, og jeg vil vise jer forbrydelsen.”

Vi kender fænomenet herhjemme. Nogle vil huske, hvordan pressen år ud og år ind fremstillede Pia Kjærsgaard som efterfølger for Ilse, den berygtede ”hunulv fra SS”. Hvad Kjærsgaard sådan konkret havde gjort, var der ingen grund til at bore i. Hun var ond, og dermed basta.

ANNONSE

Efter sit dundrende nederlag ved det republikanske primærvalg i Wyoming udtaler den detroniserede Trump-hader, Liz Cheney, under mediernes hyldest, at hun vil gøre alt, hvad der skal til for at holde Donald Trump væk fra Det Hvide Hus. Det står ikke klart, hvad hun vil gøre for amerikanerne, men det er også lige meget, når alt drejer sig om at få ram på den tidligere præsident.

Det er sorgens dag i de danske medier. Men DR’s udlandsjournalist, Lasse Engelbrecht Jensen, fatter mod og beskriver Cheney som en martyrlignende Jeanne d’Arc – ”symbolet på, at hvis du tillader dig, at kritisere Donald Trump og hans løgne om valgsvindel, så taber du”.

Det er den rene svir at være udlandsjournalist. Man skal bare hver dag fortælle noget skidt om Trump, så er hyren hjemme.

ANNONSE

Mest læst