Kopierede/fra hoften

Hvis demokraterne troede, at deres seneste forsøg på at uskadeliggøre Donald Trump ville skade hans popularitet, tog de fejl. Det viser en ny meningsmåling, som refereres af Breitbart News.

Blandt de republikanske vælgere har Trump øget sit forspring over guvernør Ron DeSantis. Stillet over for valget mellem Trump og DeSantis foretrækker 63 pct. den tidligere præsident mod DeSantis’s 30 pct. Det betyder, at Trumps forspring er mere end tredoblet. I januar var stillingen 52 pct. til Trump mod 40 pct. til DeSantis.

På spørgsmålet, om Trumps arrestation vil gøre dem mere eller mindre tilbøjelige til at stemme på Trump, svarer 57 pct. af de republikanske vælgere, at det vil gøre dem mere tilbøjelige til at støtte Trump. Kun 8 pct. siger, at det vil få den modsatte effekt.

Mest bekymrende for de demokratiske insidere er reaktionen blandt vælgerne som helhed. Hele 33 pct. af den samlede vælgerskare meddeler, at aktionen mod Trump gør det mere sandsynligt, at de vil stemme på ham ved præsidentvalget i november 2024, mens blot 20 pct. siger, at den vil gøre det mindre sandsynligt. Det betyder, at hele 77 pct. af vælgerne siger, at arrestationen enten ikke påvirker deres holdning til Trump eller gør det mere sandsynligt, at de vil støtte ham.

ANNONSE

Adspurgt, om de er enige i, at Biden og den radikale venstrefløj har ”weaponized” retsvæsenet for at forfølge dens politiske modstandere, svarer 48 pct. af alle vælgere ja, mens 39 pct. er uenige. Et flertal på 55 pct. er enige i, at Biden-administrationen konstant leder efter noget at hænge Trump op på. Blot 33 pct. er uenige.

Hvis præsidentvalget kommer til at stå mellem Trump og Biden, er den øjeblikkelige stilling 47 pct. til Trump mod 43 pct. til Biden.

Som det ser ud i øjeblikket, skal der svindles ganske meget for at forhindre Trump i atter at rykke ind i Det Hvide Hus i januar 2025. Og man kan være sikker på, at demokraterne vil prøve.

ANNONSE