Kommentar


 

Joe Biden og hans justitsminister Merrick Garlands forsøg på at sabotere 2024-præsidentvalget ved at slæbe deres politiske modstander for retten, har foreløbigt ikke fået Trumps vælgere til at flygte. Tvært imod viser en meningsmåling fra CBS News foretaget 9.-10. juni – altså efter at der blev rejst anklage mod den tidligere præsident – at Trumps tilslutning blandt republikanske vælgere er steget, og at han nu er mere populær end på noget tidspunkt, siden hans vigtigste udfordrer, guvernør Ron DeSantis, meldte sig ind i kampen om at blive republikansk præsidentkandidat.

Lige nu kan Trump regne med støtte fra 61 pct. af republikanerne, mens Ron DeSantis står i stampe med 23 pct. Alle de øvrige republikanske kandidater har under 5 pct.s opbakning.

Hvad anklagen mod Trump angår, fortæller CBS News, at de republikanske vælgere i overvældende grad opfatter den kriminelle tiltale som politisk motiveret, og at intet – indtil videre – tyder på, at Biden-administrationens forfølgelse har skadet hans chancer for at blive republikanernes præsidentkandidat. Selvom Trump skulle blive dømt, mener det overvældende flertal blandt republikanske vælgere, at han skal have lov til at indtræde som præsident.

ANNONSE

Det republikanske kongresmedlem, Nancy Mace, sagde i går, at hver gang Husets Oversight Committe finder nye beviser på Biden-familiens korruption, bestikkelse og pengevask, rejser man anklage mod Donald Trump. Og uanset om de er enige eller uenige i Trumps politik, gennemskuer de fleste amerikanere den udøvende magts bestræbelser på at få ram på en politisk udfordrer. Det skal tilføjes, at Mace har haft sine sammenstød med den tidligere præsident.

Det har åbenbart heller ikke påvirket Trumps popularitet, at flere prominente republikanere, som bl.a. tidligere justitsminister Bill Barr, tidligere FN-ambassadør John Bolton og senator Mitt Romney, er faldet ham i ryggen.< Nancy Mace mere end antyder, at Biden og hans håndlangere gerne ser Trump dræbt.

ANNONSE

Mest læst

De smarte smutter i Sverige