Kopierede/fra hoften

I skrivende stund sidder juryen på Manhattan og diskuterer, hvad de skal dømme Donald Trump for. Dommer Juan Merchan har fortalt dem, at de ikke behøver at være enige om, hvilken forbrydelse, Trump måtte have begået, når blot de er enige om, at han er forbryder. Og der er mange muligheder, da anklageren ikke har præciseret, hvad den påståede lovovertrædelse går ud på. Vi kender mønstret fra Stalins politichef, Lavrentij Beria, som skal have sagt: Vis mig manden, og jeg skal finde forbrydelsen.
Men uanset, hvad juryen måtte beslutte, er Bidens forsøg på at knuse sin politiske rival gennem lawfare slået fejl. En meningsmåling blandt sandsynlige vælgere viser, at kun 6 pct. erklærer det mindre sandsynligt, at de vil stemme på Trump, hvis han bliver dømt. 68 pct. siger, at en domfældelse ikke vil gøre nogen forskel, mens 24 pct. meddeler, at de vil blive MERE tilbøjelige til at stemme på den republikanske kandidat, hvis han skulle blive domfældt. Og meningen med Biden-regimets mange retssager mod Trump var jo ikke, at de skulle hjælpe ham.
Amerikanernes reaktion på retsfarcen på Manhattan viser, at der er udbredt mistro til retsvæsenet og en almindelig erkendelse af, at retten er blevet politiseret – hvilket betyder, at USA ikke længere er en retsstat. USA kan derfor godt holde op med at prædike moral for andre lande.
Situationen er nu, at Trump kommer sejrende ud af retsbygningen på det sydlige Manhattan – uanset om han bliver kendt skyldig eller ej.
Det forlyder, at Biden vil holde sejrstale i Det Hvide Hus, hvis Trump som planlagt bliver dømt, men i betragtning af stemningen i befolkningen vil det nok ikke være en god ide.

 

 

ANNONSE