Nyt

Pernille Vermund siger, at hun er klar til en ny formandsrunde, efter at partiet valgte at udelukke Lars Boje Mathiesen. Han stillede helt uacceptable økonomiske krav, skriver Vermund.

Det er kun lidt over en måned siden, at jeg overdrog faklen som Nye Borgerliges formand til Lars Boje Mathiesen.

Jeg sagde i min afskedstale, at jeg ville gøre alt, hvad der står i min magt, for at Lars Boje Mathiesen kunne passe på Danmark og på partiet.

Førstnævnte nåede Lars Boje Mathiesen ikke at kunne bevise, for han kunne ikke passe på partiet – tværtimod.

Derfor måtte vi i Hovedbestyrelsen i går ekskludere Lars Boje Mathiesen fra Nye Borgerlige.

Jeg forstår godt, hvis I synes, at det er en helt surrealistisk situation. Den holdning deler jeg, men der var desværre ingen anden udvej, efter at Lars Boje Mathiesen satte en pistol for panden af partiets hovedbestyrelse og forretningsudvalg. Vi er et parti, der er båret af integritet.

Vi siger, hvad vi mener, og vi gør, som vi siger. Det skal folk kunne stole på.

Vi foragter, når politikere fråser med danskernes penge. Og vi har samme respekt for vores medlemmers penge, som vi har for danskernes.

Det er helt utilstedeligt som formand at kræve 350.000 kroner overført fra partiet til ens egen private konto.

Og det er i min verden uacceptabelt at kræve en 4-årig uopsigelig kontrakt til en værdi af over 2,6 millioner kroner betalt af medlemmerne i formandshonorar – foruden ens høje folketingsvederlag for at varetage den post, som man allerede havde påtaget sig. Det bliver slet ikke bedre af, at formandshonoraret skulle udbetales til en virksomhedskonto for at spare penge i skat.

Men det var desværre de krav, som Lars Boje Mathiesen stillede. Ellers ville han melde sig ud.

Sådanne metoder kan vi selvfølgelig ikke sidde overhørig, for ingen personer er vigtigere end sagen og partiet.

Derfor er der nu sat en proces i gang for at finde en ny formand.

Jeg vil gerne lede folketingsgruppen samt stille op som formand for vores parti. Så hvis I medlemmer vil have mig, er jeg klar til kamp for Nye Borgerlige og Danmark.

Jeg har talt med den resterende folketingsgruppe i form af Peter Seier Christensen og Kim Edberg Andersen, som jeg har opbakning fra.

Danmark har brug for en borgerlig kulturkamp.

Danmark har brug for et borgerligt parti, der står fast på en borgerlig økonomisk politik og en klassisk, konservativ værdipolitik – også når shitstormene raser, og de røde tyer til udskamning.

Danmark har kort sagt brug for Nye Borgerlige.

Vi er danskernes borgerlige vagthund – i samfundet og på Christiansborg.

Og jeg er på ny klar til at tage os videre og kæmpe.

Det lys i mørket, som vi har tændt for de danskere, der elsker vores dejlige land og tror på folkestyret, men som ser værdierne, friheden og fællesskabet smuldre som sand mellem fingrene på os, skal fortsat brænde.

Jeg er klar til at bære faklen videre, hvis I medlemmer ønsker det.

Den nærmere proces angående valg af ny formand vil I selvfølgelig blive orienteret om af vores organisatoriske næstformand, når der er mere klarhed. Indtil da tager vi i hovedbestyrelsen et fælles ansvar for at lede partiet.

Kærlig hilsen
Pernille Vermund

ANNONSE

Mest læst

Et billede siger mere

Vor tids paria