Kopierede/fra hoften

Nye Borgerliges folketingsmedlem Lars Boje Mathiesen retter en hård kritik mod Dansk Folkepartis Martin Henriksen og undertegnede.

Lars Boje Mathiesen mener, at det er urimeligt, at den afghanske statsborger Soma Mayel er blevet brugt til at påvise Udlændingestyrelsens ansættelser af udenlandske statsborgere.

Men Lars Boje Mathiesen gør regningen uden vært. For det viser sig, at Soma Mayel har været en flittig gæst i medierne de senere år. Tidligere har der bare ikke været fremsat kritik af Soma Mayel – og det er det springende punkt.

Lars Boje Mathiesen er blevet brugt i Det Radikale Venstres politiske spil, hvor man gør den afghanske udlændingejurist til et offer. Intet kunne være mere forkert.

Lars Boje Mathiesen er direkte i sin kritik af Dansk Folkeparti og undertegnedes afsløring af forholdene i Udlændingestyrelsen:

“Jeg synes ikke, det er rimeligt, hvis man hænger en konkret navngiven person (Soma Mayel, red.) ud på nettet for at misbruge sin stilling, uden at have så meget som én enkelt konkret begrundet mistanke,” skriver Lars Boje Mathiesen

Men hverken DF’eren Martin Henriksen eller undertegnede har rettet en kritik, der skulle påvise, at Soma Mayel har misbrugt sin stilling.

Det er tale om et såkaldt ‘stråmands-argument’ fra Lars Boje Mathiesens side, hvor man påtvinger sin modstander holdninger, som vedkommende ikke har fremført.

Lars Boje Mathiesen træder i den grad i den politiske spinat, og han udstiller en omfattende politisk naivitet. Nye Borgerliges folketingsmedlem er ganske enkelt blevet narret af Det Radikale Venstres politiske ‘spin-maskine’.

ANNONSE

Udlændingejuristen Soma Mayel er nemlig en dreven politiker hos De Radikale. Og partiets folketingspolitikere har lanceret den afghanske kvinde som et offer, der er ‘blevet udstillet af onde kræfter på internettet’.

En politisk fælde som Lars Boje Mathiesen er faldet i.

For Udlændingestyrelsens Soma Mayel er på ingen måde blevet ‘udstillet’ på nettet. Det er langt fra første gang Soma Mayel optræder i danske medier. I dette seneste tilfælde er det blot ikke i Soma Mayels og Det Radikale Venstres interesse, hvad, der bringes frem i lyset.

Tidligere har Soma Mayel berettet vidt og bredt om sin juridiske karriere, flygtningebaggrund og politiske synspunkter i avisernes spalter. Soma Mayel har ved disse lejligheder været fremstillet som en politisk korrekt rollemodel, der skulle vise masseindvandringen fra sin gode side.

I 2018 medvirker Soma Mayel i en artikel i det venstreorienterede medie Information. Her fortæller den muslimske kvinde om sin juridiske karriere i det politiske embedsværk:

“Ved siden af studiet arbejder hun (Soma Mayel, red.) som studentermedhjælper i Udlændinge- og Integrationsministeriet,” står der i Information.

En ren ‘medvinds-artikel’, der sætter Soma Mayel på en piedestal som en velintegreret muslimsk indvandrer. En af den slags historier som Det Radikale Venstre ønsker fremført.

Soma Mayel har også medvirket i en artikel i et lokalt medie, hvor hun blander sit privatliv sammen med sine politiske holdninger:

“Begejstringen strutter nærmest ud af 21-årige Soma Mayel fra Kokkedal, mens hun fortæller. Det har den gjort, lige fra hun for en times tid siden tog imod i entreen og viste ind til spisebordet, hvor hendes bærbar og et udvalg af småkager, te og kaffe kæmper lidt om pladsen. Lillesøsteren Tamana og hendes fætter Mojib, som har kigget forbi på vej fra Helsingborg,” lyder den stærkt personlige beretning i Lokalavisen.

Desuden optræder Soma Mayel i Det Radikale Venstres medlemsblad ‘Radikalt’ i vinteren 2019:

“Min barndom i Danmark begyndte på et bakkedrag i Nordjylland i 2001,” lyder ordene i De Radikales medlemsblad.

Soma Mayel fortæller gerne om både privatlivet og sit arbejde som jurist i medierne. Det skal blot være De Radikale og Soma Mayel selv, der kontrollerer budskabet.

Soma Mayel er på ingen måde ‘hængt ud’ i hverken politikeren Martin Henriksens eller undertegnedes beretning om Udlændingestyrelsen – som Lars Boje Mathiesen påstår.

Soma Mayel er en garvet politiker, der ofte optræder med navn, billede og personlige beretninger i medierne. Det overser Lars Boje Mathiesen.

Hvorfor er en magtfuld embedsansat i Udlændingestyrelsen særlig fredet i Nye Borgerliges øjne? Er det ikke vigtigt, at befolkningen får sandheden at vide?

Soma Mayel er en særdeles højrystet politiker, der som afghansk statsborger har indflydelse i det politiske embedsværk. Derfor er Soma Mayel et godt eksempel på udlændingemyndighedernes ansættelser af andre landes statsborgere.

Lad os se på et aktuelt eksempel, hvor man også har brugt en person til at udstille en væsentlig samfundsproblematik.

Nye Borgerliges Lars Boje Mathiesen rynker ikke panden, da en 90-årig dement kvinde i indeværende uge bliver udstillet af skjulte kameraer i Ekstra Bladet.

Den hjælpeløse kvinde ses hængende – fastspændt i seletøj – over sin seng, mens hun har afføring. En ydmygende position, der foreviges af de rullende kameraer.

Det har Lars Boje Mathiesen angiveligt ingen problemer med.

I tilfældet med den 90-årige plejehjemsbeboer er der tale om ‘et godt eksempel’ eller en såkaldt ‘case’, som danskerne skal opleve på forsiden. Meningen er, at forholdene på plejehjemmene skal ændres.

Den afghanske udlændingejurist Soma Mayel spiller nøjagtig samme rolle som den 90-årige plejehjemsbeboer i Ekstra Bladets. Soma Mayel og hendes afghanske pas skal vise danskerne, hvordan virkeligheden er i Udlændingestyrelsen, hvor jurister med udenlandske statsborgerskaber vurderer om, andre udlændinge skal have permanent ophold i Danmark.

Det har INTET at gøre med at blive ‘hængt ud’, som Nye Borgerlige hævder.

Hvis tingene skal ændres, så skal historien ledsages af eksempler, så befolkningen kan se tingenes tilstand. Det burde være let forståeligt for et folketingsmedlem.

Lars Boje Mathiesen har svært ved at se virkeligheden gennem de tætte politiske tåger på Christiansborg. Og Nye Borgerlige-politikeren går lige i De Radikales fælde.

Er det kun Information, lokalaviserne og De Radikales medlemsblad, der må sætte fokus på udlændingejuristen Soma Mayel?

Og skal den afghanske kvinde fredes og gemmes væk, hvis budskabet ikke lige spiller ind i hendes politiske karriere?

Folketingspolitikeren Lars Boje Mathiesen virker til at være blevet opslugt af det berøringsangste og politisk korrekte miljø på Christiansborg.

*

Mere om Soma Mayel på Document

ANNONSE