Nyt

Joe Biden fik en Mar-a-Lago-behandling i fredags. FBI-agenter på vegne af justitsministeriet ransagede hans hjem i Wilmington i 12 timer. Og de fandt flere dokumenter. Forskellen fra den behandling, Trump fik, var, at Bidens advokater fik lov til at være til stede.

Det er en stor ydmygelse for Biden at få sit private hjem ransaget. Nogle demokrater og medier har kritiseret ham offentligt. Nu vil kritikken tage til.

Ransagningen af Mr. Bidens hjem, som kom efter at hans team tilbød Federal Bureau of Investigation-agenter fuld adgang til ejendommen, varede mere end 12 timer og “dækkede alle arbejds-, opholds- og opbevaringsrum i hjemmet,” sagde Mr. Bauer. De seks genstande, der blev taget, omfattede nogle papirer fra Mr. Bidens embedsperiode i det amerikanske senat, hvor han tjente i 36 år. Andre kom fra hans tid som vicepræsident.

Udtrykket “genstande” er noget andet end dokumenter, det refererer snarere til kasser eller mapper. Der kan således være tale om et betydeligt antal dokumenter.

Noget andet, der også minder om Mar-a-Lago: FBI-agenterne bragte falske noter.

Føderale efterforskere tog også materiale, herunder håndskrevne noter, “til yderligere gennemgang,” sagde Mr. Bauer.

Ifølge hr. Bauer havde justitsministeriet fuld adgang til præsidentens hjem, inklusive personligt håndskrevne noter, filer, papirer, ringbind, memorabilia, to-do-lister, tidsplaner og påmindelser, der går årtier tilbage

Kalendere er interessante. De kan indeholde oplysninger om, hvem der besøgte Biden i Wilmington. Secret Service har sagt, at der ikke er nogen gæstelogfiler. Men har siden rettet det, så nogle gæster blev logget. Da Biden har brugt omkring en tredjedel af sin tid som præsident i Wilmington, er det af stor betydning.

ANNONSE

Som Wall Street Journal tørt bemærker: Dette er den femte søgning, der har ført til opdagelsen af ​​nye dokumenter.

Fredagens eftersøgning er i hvert fald den femte, der har fundet klassificeret materiale på steder, der blev brugt af Mr. Biden.

Nu kommer Bidens ord om Trump tilbage som en boomerang: Fuldstændig uforståeligt og uansvarligt, sagde Biden om Trumps opbevaring af dokumenter.

Justitsministeriet er ordknapt:

En talsmand for justitsministeriet sagde, at “FBI udførte en planlagt ransagning af præsidentens bolig i Wilmington, Delaware”, men afviste at kommentere yderligere.

Der sker ting bag kulisserne: Justitsministeriet aftalte med Bidens advokater, at de skulle have chancen for at lede efter flere dokumenter. Da de fandt mere, blev FBI indkaldt til en grundig gennemgang med advokaterne til stede.

Problemet for Biden er, at dette ser ud til at blive en langvarig proces, der vil præge hans tredje år. Det kan ødelægge mulighederne for genvalg.

Handlingerne tyder på, at føderale efterforskere er i gang med en undersøgelse, der kan strække sig et godt stykke ind i hr. Bidens tredje år i embedet og overlappe med hans genvalgskampagne, hvis han beslutter sig for at søge en anden periode – og at hr. Bidens juridiske team ønsker at løse det så hurtigt som muligt.

Der er dem, der mener, at hele formålet med operation Dokument er at skabe så mange komplikationer for Biden, at han må give afkald på sit kandidatur.

I så fald ser det ud til at gå efter planen.

https://www.wsj.com/articles/more-classified-documents-found-at-bidens-delaware-home-11674346611?mod=hp_lead_pos2

 

Oversættelse Karsten Søberg

ANNONSE