Kopierede/fra hoften

Merete Bøye tror ikke, at afsløringerne af Twitters indblanding i amerikansk politik kommer til at spille nogen rolle. Der har jo været så mange skandaler de seneste to år, og de har ikke fået følger. Magthaverne har magten og kan gøre, som de vil.
Det har hun ret i.
Så længe Biden-klanen og det demokratiske partis inderkreds kan bruge FBI og Justitsministeriet som deres politiske politi og kan dække sig bag venligtsindede medier, er de urørlige, men det betyder ikke, at Elon Musks og andres afsløringer er uden konsekvenser. De er nemlig med til yderligere at overbevise snesevis af millioner af amerikanere om, at det politiske system er korrupt. Den opfattelse vil brede sig, at man ikke kan ændre noget ved at stemme til valgene, men så kan man i det mindste forbedre sin og sin families situation ved at flytte. Og det er netop, hvad der sker.
En undersøgelse fra november 2022 lavet af Trafalgar Group blandt et gennemsnit af amerikanerne viser, at mange planlægger at flytte til en region, hvis værdier passer bedre med deres egne. Det gælder 7,1 pct. af respondenterne, mens 3,1 pct. meddeler, at de af samme årsag er flyttet inden for de forløbne tre år. Altså tilsammen 10,2 pct.
Men der er betydelige forskelle på demokrater, republikanere og amerikanere, der er uafhængige af partierne. Blot 3,2 pct. af demokraterne siger, at de enten vil flytte eller er flyttet for at være sammen med folk, der deler deres værdier, mens det gælder 14,8 pct. af republikanerne og 13,7 pct. af de uafhængige.
Mange republikanere og uafhængige er tydeligvis utilfredse med det politiske klima i demokratisk-styrede stater og flytter.
”Blandt 2022-valgets skjulte erkendelser er, at de røde [dvs. republikanske] stater blev mere røde, mens de blå [dvs. demokratiske] stater blev mere blå”, bemærker Mark Meckler, som leder Convention of States Action – den organisation, der stod for undersøgelsen sammen med Trafalgar Group.
Han fortsætter: ”Denne tendens vil kun blive forstærket med tiden. Amerika står midt i Den Store Adskillelse [decoupling], mens vores nation bliver mindre De Forenede Stater, og der bliver lagt større vægt på regionale og statslige politikker og værdier, ligesom vi så ved vores lands grundlæggelse.”
Resultatet af folkevandringerne er, at demokratisk-styrede stater som New York, Illinois og Californien mister indbyggere, mens republikansk-styrede som især Florida og Texas får flere.
Demografi er skæbne – og har større konsekvenser end politik.
ANNONSE