Kommentar

Hvad man end måtte mene om Donald Trump, kan man ikke andet end beundre hans evne til at tiltrække sig USA’s og verdens opmærksomhed. Det er ikke udelukkende hans egen fortjeneste, men skyldes i høj grad, at hans modstandere i det demokratiske parti og i den presse, der optræder som demokraternes forlængede arm, er sygeligt optaget af manden med det mærkelige hår.

Nu venter alle spændt på, om han den 15. november vil meddele sit kandidatur til præsidentvalget i 2024, men alle regner med, at han stiller op.

Jeg har tidligere skrevet, at det er en dårlig ide, fordi han formentlig ikke vil kunne vinde, uanset hvilken demokrat han får som modstander, og at republikanerne var bedre tjent med Floridas’s sejrrige guvernør, Ron DeSantis. Men jeg skylder at meddele, at kongresmedlem Elise Stefanik, som er den republikanske kongresgruppes ”Conference Chair” (stort set svarende til en gruppeformand i Folketinget) er lodret uenig i denne vurdering.

Til Breitbart News meddeler hun, at hun er stolt over at støtte Trumps kandidatur i 2024. ”Vi har ikke råd til fire år mere af Joe Bidens fejlslagne politik, der har medført en inflationskrise, en grænsekrise og en kriminalitetskrise. Det er på tide for republikanerne at forene sig bag den populæreste republikaner i Amerika.” Ifølge Stefanik vil Trump ikke bare kunne besejre enhver republikansk udfordrer, men ville også kunne slå Joe Biden, hvis valget blev holdt i dag.

ANNONSE

Stefanik ved mere om amerikansk politik, end jeg gør. Men det som må bekymre, er Trumps umådeholdne udfald mod de få medier, der engang støttede ham, så som Fox, Wall Street Journal og New York Post. Endnu værre er, at han har erklæret åben krig mod Ron DeSantis, som han dels kalder ”Ron DeSanctimonious” (Ron Den Skinhellige) og dels betegnet, som en ”gennemsnitlig republikaner”, der optræder som marionet for det republikanske establishment, som er ude på at knuse Trumps ”MAGA”-bevægelse. New York Post har svaret med en forside, der udråber DeSantis til ”Ron DeFUTURE”.

DeSantis’s sejrstale efter tirsdagens valg tyder ikke på, at der skulle være de store politiske modsætninger mellem Trump og Floridas guvernør, men mere på, at Trump er fornærmet over, at en anden republikaner får så meget omtale. Om det er en vindende strategi, må tiden vise, men man kan have sine tvivl.

 

 

 

ANNONSE