Kommentar

Under den første partilederdebat op til valget hævdede Mette Frederiksen, at hun havde styr på indvandringen, og at udlændingepolitikken lå trygt i socialdemokratiske hænder. Gå derfor roligt hen og stem på mig, var statsministerens budskab.
Men nu har Berlingske (9.10.) spurgt udlændingeminister Kaare Dybvad, hvordan det egentlig står til med de trygge hænder, og han må indrømme, at der kan komme en situation, hvor Danmark ikke længere har kontrol med indvandringen:
“Det er klart, at det ikke vil være tilfældet, hvis vi pludselig ser en stor strøm af flygtninge til Danmark, så vil vi være i en situation som i 2015, hvor der kommer et stort antal”, siger Dybvad. Derfor har regeringen planer om et modtagecenter for asylansøgere i Rwanda. Det har regeringen haft i tre år, så det skal nok blive til noget, og det skal være et meget stort modtagecenter, som kan rumme titusinder af spontane indtrængere, som vi så i 2015. SAS får nok at lave med at flyve dem til Afrika.
Berlingske minder om, at Socialdemokratiet før valget i 2019 lokkede vælgerne med ideen om et loft over den ikke-vestlige indvandring, men det er ”meget svært at forestille sig”, siger Kaare Dybvad nu. Juridiske eksperter siger nemlig, at det er urealistisk inden for rammerne af konventionerne. Landet styres således af juridiske eksperter, der henviser til konventioner, som danskerne aldrig har haft mulighed for at forholde sig til. Mette Frederiksen kan med andre ord love vælgerne hvad som helst, for i den sidste ende er det ikke hende, der bestemmer. Det har hun selv sørget for, hvilket er en fortræffelig ordning, der fritager hende for ethvert ansvar.
Logisk set er der derfor ingen grund til at stemme på hende. Der er heller ingen grund til at stemme på de borgerlige, fordi de med enkelte undtagelser også mener, at ”konventionerne” skal bestemme Danmarks udlændingepolitik. Ellers rettere sagt: Danmark har ingen udlændingepolitik. I stedet har vi konventioner.
Til gengæld må man rose Kaare Dybvad for at svare åbenhjertigt på Berlingskes spørgsmål, om der er en øvre grænse for hvor stor en procentdel af befolkningen, ikke-vestlige indvandrere og efterkommere må udgøre.
”Nej”, svarer den socialdemokratiske udlændingeminister.
Der skal lyde en tak til Socialdemokratiet for det klare budskab, at hvis valget står mellem Danmark og konventionerne, vælger partiet konventionerne.
ANNONSE