Kopierede/fra hoften

Socialdemokraterne stemmer nej til DF-forslag om det nævnte loft, Folketinget, 20. maj 2021

Kommunikationsrådgiver Christian Foldager uddelte onsdag radiofoniske skridttæsk til socialdemokraternes udlændingeordfører Rasmus Stoklund, og selvom jeg tidligere har blogget pointerne, så er de værd at gentage. Kommentar af Christian Foldager i Berlingske – Mattias Tesfaye burde droppe sin tågesnak og give danskerne ren besked (kræver login).

“Her i avisen satte jeg spørgsmålstegn ved regeringens politik og kaldte planen for et blufnummer. Det fik udlændinge- og integrationsminister Mattias Tesfaye til tasterne med et svar i avisen. Han mener ikke overraskende, at regeringens politik kan gennemføres inden for rammerne af konventionerne. Han svarer imidlertid ikke på det centrale spørgsmål: Om man inden for konventionerne kan indføre et loft over indvandringen fra ikkevestlige lande som lovet af regeringen? Og om regeringen fortsat vil indføre et sådant loft? Sagen er nemlig den, at regeringen med eller uden asyllejre i tredjelande ikke vil kunne styre tilstrømningen til Danmark, fordi retten til familiesammenføring er beskyttet af konventionerne. …

Folketinget har rigtignok vedtaget en række krav til familiesammenføring, men ikke et loft over antallet af familiesammenførte. Hvis 20.000 ikkevestlige opfylder kravene i morgen, vil de alle blive familiesammenført til Danmark. Ministeren forbigår belejligt nok også i tavshed, at de beskedne danske krav til familiesammenføring ofte underkendes af Den Europæiske Menneskerettighedsdomstol. Eksempelvis underkendte domstolen tidligere i år den midlertidige udskydelse af retten til familiesammenføring for syriske flygtninge. Skulle den samme domstol acceptere et permanent loft over indvandringen, som på ubestemt tid udskyder retten til familiesammenføring fra alle ikkevestlige lande? Næppe. Og dermed kan regeringen åbenlyst ikke få kontrol med den ikkevestlige indvandring inden for konventionernes ramme.

Status næsten tre år efter valget er imidlertid, at regeringen endnu ikke har gennemført et eneste af de nævnte initiativer fra den store plan, der skulle redde Danmark – heller ikke loftet over den ikkevestlige indvandring. Tesfaye burde droppe sin tågesnak og give danskerne ren besked om regeringens politik: konventioner eller kontrol? Det er spørgsmålet frem mod næste valg.”

Socialdemokratiet, 2018: Retfærdig og realistisk, 44 sider
Citar Mette Frederiksen:

“Danmark skal selv kunne bestemme, hvor mange ikke-vestlige udlændinge vi vil tage imod. Det kan vi ikke i dag. Det vil Socialdemokratiet lave om ved at indføre et årligt loft. Og vi vil oprette et modtagecenter udenfor Europa. Det skal ske indenfor rammerne af de internationale konventioner. På en måde der samtidig skaber et mere retfærdigt og humant asylsystem. Det skal ikke længere være muligt at søge spontan asyl i Danmark. Til gengæld skal Danmark tage imod kvoteflygtninge.” (Mette Frederiksen)

 

ANNONSE