Kopierede/fra hoften

Foto: Den nye tid, i Oslo som i København

 

Udtrykket skyldes Anders Langballe fra fjernsynet, som kommentar til, at Mette Frederiksen ikke vil have De radikale med i sin eventuelt kommende regering. Det må vel så også betyde, at hun op til næste valg vil afskrive resten af venstrefløjen.

Uanset hvor tektonisk man ser på det, er der i hvert fald udskilt to politiske hold. På den ene side en dominerende blok af Socialdemokratiet, Dansk Folkeparti, Venstre og De konservative, hvis væsentligste fællesmængde er det som de kalder en stram udlændingepolitik. Sådan er det også med falanksen af Enhedslisten, Alternativet, De radikale og (måske) SF. Her står de bare sammen om en slap udlændingepolitik i modsætning til en stram.

Der skulle altså ikke være noget at frygte, for strammerne sidder på mindst to tredjedele af mandaterne. Men i betragtning af, at strammerne endnu har til gode at sætte sig ind i islam, er der ingen grund til at slappe af.

ANNONSE

Faktisk kunne det være nyttigt med et nyt parti i Folketinget, der vidste hvad de snakkede om.

*

Slut på tvivlen: Morten Østergaard er en stor mand

Det fremgik af den radikale formands netop afholdte grundlovstale, at han mærker historiens vingesus under bagdelen. En særligt opløftende frigjorthed, efter at Mette Frederiksen har smidt ham på porten.

Østergaard var da også i topform, hvad talens indhold angik. Ligesom en uheldig fransk konge havde den radikale formand intet lært og intet glemt. Intet lært af de seneste årtiers udvikling og intet glemt af sit partis fordums storhed og magt.

Fremførelsen kan man diskutere, men der var især en udtalelse, der løftede talen. Det var da han sagde: “Ikke på min vagt”.

Det har han taget direkte fra amerikanske præsidenter, der plejer at sige: «Not on my watch.» Og det viser, at han forudser en stor fremtid for sig selv og sit parti.

*

De gør det for nemt for Mette Frederiksen

Efter dagens grundlovstaler bliver det ikke noget problem for Socialdemokratiets formand at forklare vælgerne, hvorfor hun ikke kan basere sin regering på De radikale og Enhedslisten.

Morten Østergaard talte henført om det Danmark, han ønsker sig, og som han derfor forveksler med det realeksisterende Danmark.

Pernille Skipper brugte hele sin passionerede prædiken til at jamre over muslimernes usle kår.

Tilbage på fløjen har vi Alternativet, der ifølge Kristian Thulesen Dahl vil udstyre naturen med juridiske rettigheder, så den kan sagsøge staten.

Men fru Frederiksen ser ud til allerede at have taget bestik af venstrefløjens blandede landhandel.

*

Så kan I godt bestille valgplakaterne

Kommentatorerne er enige. Ligesom de fleste foregående valg bliver også det næste om udlændinge. Så slipper vi i det mindste for at høre om klimaet hele tiden.

Det fælles stridsemne muliggør en vis samproduktion. Partierne kan bestille en fælles plakat med teksten: “Danmark er dit!”

Partierne på højrefløjen skal blot indsætte et billede af en ung blond pige. Og dem til venstre skal indsætte et foto af en klog gammel imam.

Ellers vil den politiske diskurs rette sig mod “integrationen”, dvs. overførsel af penge til fremmede, der ikke vil have noget med Danmark at gøre

ANNONSE